Griekenland schrapt testplicht voor gevaccineerden1 min leestijd

Griekenland

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Volledig gevaccineerde reizigers uit de EU die naar Griekenland reizen hoeven zich vanaf vandaag niet meer te laten testen. Griekenland schrapt namelijk de testplicht.

Griekenland schrapt testplicht

Tot nu toe moest je bij aankomst in Griekenland een negatieve PCR-test laten zien, ook al ben je volledig gevaccineerd of recent hersteld van het virus. Deze testplicht komt vanaf vandaag, maandag 7 februari, te vervallen, maar alleen voor gevaccineerde en recent genezen reizigers. Zij hoeven bij aankomst in Griekenland dan geen negatieve PCR-test meer te laten zien. Bij aankomst dien je enkel je QR-code uit de CoronaCheck-app te tonen. Dit geldt echter alleen voor reizigers uit de EU en de Schengenzone. Ben je niet volledig gevaccineerd of ben je nog niet recent hersteld van het virus, dan geldt er nog wel een testplicht.

Griekenland, Zakynthos
Griekenland schaft vanaf 7 februari 2022 de testplicht af voor gevaccineerde en genezen reizigers. (foto: eigen werk)

Eind januari besloten EU-leiders om geen aanvullende reisrestricties meer te stellen voor reizigers van binnen de EU. Enkel het laten zien van de QR-code is voldoende. Eerder schreven we ook al over Finland die eveneens de testplicht heeft afgeschaft. De afspraken zijn echter niet bindend en daardoor hebben landen zelf uiteindelijk nog het laatste woord. Voor Portugal bijvoorbeeld is het nog onduidelijk of de testplicht binnenkort vervalt of niet. Ook landen buiten de EU voeren op dit moment versoepelingen door. Engeland schaft vanaf 11 februari ook al de testplicht af.

Reisadvies

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft op dit moment code geel af voor Griekenland. Dit houdt in dat niet-noodzakelijke reizen in principe zijn toegestaan. Je dient echter wel extra rekening te houden met veiligheidsrisico’s.

Reisadvies Griekenland

Uitgelichte afbeelding: eigen werk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *