Geen verplichte test meer voor reizen naar Engeland1 min leestijd

Embraer toestel van BA Cityflyer op de luchthaven van Londen City (Bron: Stuart Bailey voor British Airways)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Reizigers naar Engeland hoeven vanaf 11 februari 2022 geen verplichte test meer te doen voorafgaand aan hun reis. Wel blijft het voorlopig nog verplicht om een test te doen twee dagen na aankomst.

Engeland schrapt verplichte test

Engeland voerde de verplichte test vooraf in op 7 december vorig jaar. De regering heeft nu besloten om deze test weer te schrappen waardoor het reizen naar Engeland vanaf 11 februari aanstaande weer een stukje aantrekkelijker wordt. Dit geldt echter alleen voor gevaccineerden met minimaal twee prikken. Je moet helaas nog wel twee dagen na aankomst een verplichte test doen. Ook dien je een Passenger Locator Form (PLF) in te vullen voorafgaand aan je reis naar Engeland. Het afschaffen van de verplichte test is onderdeel van de verdere versoepelingen die Engeland treft om met het virus te leven. Morgen komt ook al de mondkapjesplicht te vervallen.

Review: Ibis Canning Town - Londen
Vanaf 11 februari vervalt de testverplichting voor dubbelgevaccineerde reizigers.

Uiteraard zijn reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen blij met de versoepelingen. Er wordt een druk zomerseizoen verwacht voor zowel de toerist als de zakelijke reiziger. Het schrappen van de verplichte test geldt alleen voor reizen naar Engeland en dus niet voor andere delen binnen het Verenigd Koninkrijk. Voorafgaand aan je reis naar Wales, Schotland en Noord-Ierland dien je dus nog steeds een verplichte test te doen. Deze gebieden hanteren namelijk hun eigen regels.

Reisadvies Verenigd Koninkrijk

Voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk geldt op dit moment code oranje. Dit betekent dat niet-essentiële reizen momenteel worden afgeraden. Houdt er verder ook rekening mee dat je sinds vorig jaar alleen nog maar met een geldig paspoort naar het Verenigd Koninkrijk kan reizen. Een identiteitskaart volstaat dus niet meer.

Uitgelichte afbeelding: Stuart Bailey voor British Airways

Reacties

  1. JdV zegt

    Nu de VS, Australie, Canada en wat andere landen nog. En het zou NL ook sieren op te houden met die waanzin van verplicht testen om het land in te mogen na je vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *