Vanaf dinsdag 7 december verplichte test voor reis naar Engeland1 min leestijd

Embraer toestel van BA Cityflyer op de luchthaven van Londen City (Bron: Stuart Bailey voor British Airways)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf morgenochtend 4:00 geldt er voor reizen naar Engeland een verplichte negatieve PCR- of antigeentest. De test moet in de laatste 2 dagen voor vertrek zijn afgenomen.

Verplichte test vooraf

Op dit moment geldt er al een quarantaineplicht en verplichte test op dag 2 na aankomst in het Verenigd Koninkrijk, ook al ben je gevaccineerd. Voor reizen naar Engeland komt hier dus vanaf morgen, dinsdag 7 december om 4:00 nog een verplichte test vooraf je reis bij. Deze verplichte PCR- of antigeentest geldt voor alle reizigers van 12 jaar of ouder. Deze test moet 2 dagen voor vertrek zijn afgenomen en de uitslag moet negatief zijn. Voor de rest van het Verenigd Koninkrijk hoeft je niet te testen voor vertrek.

Engeland, Test
Vanaf dinsdagochtend 7 december 4:00 geldt er een verplichte test vooraf alle reizen naar Engeland. (foto: eigen werk)

Naast bovenstaande vereisten dien je ook het Passenger Locator Form (PLF) in te vullen als je naar het Verenigd Koninkrijk wilt reizen. Bij terugkeer naar Nederland dien je naast het laten zien van de coronapas ook de gezondheidsverklaring in te vullen. Deze gezondheidsverklaring is vaak geïntegreerd in de incheck procedure van de airline.

Reisadvies Verenigd Koninkrijk

Voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk geldt op dit moment code oranje. Dit betekent dat niet-essentiële reizen momenteel worden afgeraden. Houdt er verder ook rekening mee dat je sinds kort alleen nog maar met een geldig paspoort naar het Verenigd Koninkrijk kan reizen. Een identiteitskaart volstaat dus niet meer.

Uitgelichte afbeelding: (Bron: Stuart Bailey voor British Airways)

Reacties

  1. Dan zegt

    De informatie onder dit artikel is onjuist en onvolledig. Er geldt geen algemene quarantaineplicht voor Engeland. Tenzij je niet gevaccineerd bent of uit een ‘red list country’ komt. Je bent verplicht om een ‘day 2 PCR test’ te boeken, het resultaat ervan moet je afwachten in isolatie. Echter kun je de day 2 test ook af laten nemen bij aankomst (de regel is dat je de test uiterlijk op dag 2 laat doen, waarbij je aankomstdag dag 0 is). Bij een negatief resultaat ben je vrij om te gaan en te staan waar je wilt. Als je de test afneemt bij een aanbieder die je binnen een aantal uren het resultaat doorgeeft, dan kun je de zelfisolatie tot een minimum beperken. Uiteraard zijn dergelijke tests niet goedkoop. Voor de andere landen van het Verenigd Koninkrijk geldt de pre departure test overigens ook. De testplicht geldt daarom niet voor Engeland, maar voor het Verenigd Koninkrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *