Ook Ierland heeft sinds gisteren alle reisrestricties geschrapt1 min leestijd

Airbus A321 Aer Lingus

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Nadat vele landen wereldwijd de laatste weken hun inreisbeleid hebben versoepeld schaft nu ook Ierland alle reisrestricties af. Dit geldt ook voor ongevaccineerden. Eerder schrapten ook al Zweden en IJsland alle reisbeperkingen.

Ierland schaft alle reisrestricties af

Ierland heeft sinds gisteren alle reisrestricties afgeschaft. Dit betekent onder meer dat ook niet-gevaccineerden het land in kunnen reizen. Ook is er geen bewijs van herstel, PCR-test en Passenger Locator Form meer vereist. Het land schaft daarmee dus ook de coronapas af.

Ierland had vanaf begin vorig jaar net als vele andere landen ook vrij strenge regels. Zo moesten reizigers een verplichte test doen bij aankomst en eventueel zelfs in quarantaine gaan. De Ierse regering schaft nu alle reisbeperkingen af en geeft aan dat dit mede te maken heeft met de oorlog in Oekraïne. “We willen het voor Oekraïners makkelijker maken om naar Ierland te komen”, aldus de minister van volksgezondheid.

KLM naar Dublin
Ook Ierland schaft alle reisrestricties af.

Vele landen schaffen op dit moment de reisbeperkingen af. Voor reizen naar Griekenland is het bijvoorbeeld al sinds een maand niet meer nodig om je te laten testen. Het Verenigd Koninkrijk en Denemarken hebben alle reisbeperkingen zoals de mondkapjesplicht afgeschaft. IJsland gaat net als Ierland, in tegenstelling tot bepaalde andere landen, nog een stapje verder en laat zowel gevaccineerde als ongevaccineerde reizigers het land binnen.

Reisadvies

Voor Ierland heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken op dit moment weer code groen af. Dit betekent dat er geen bijzondere risico’s gelden. Check voor de laatste updates wel altijd even de website van de Rijksoverheid.

Reisadvies Ierland Code Groen

Uitgelichte afbeelding: Aer Lingus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *