Inmiddels weer code groen voor hele EU2 min leestijd

EU DCC

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een lange tijd van negatieve reisadviezen kleurt de hele EU op de website van de Rijksoverheid sinds kort weer helemaal groen. Gisteren schafte ook al Ierland alle reisrestricties af.

Code groen voor hele EU

De hele EU op de wereldkaart van de Rijksoverheid kleurt sinds ruim 2 jaar weer helemaal groen en dat is een goed teken. Verschillende Europese landen schaften de laatste maanden de regels omtrent corona af waardoor ook het vertrouwen in de reiswereld weert toeneemt. Code groen betekent dat er geen bijzondere veiligheidsrisico’s gelden. Dit wil echter nog niet zeggen dat je zomaar overal naar toe kunt reizen zonder daar een QR-code voor te hoeven gebruiken. Check voor de meest actuele reisadviezen altijd de website van Rijksoverheid.

Code groen hele EU
Situatie op 7 maart 2022 (bron: Rijksoverheid)

Naast alle landen in de EU geeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken ook code groen af voor een aantal andere landen in Europa. Dit zijn IJsland, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Buiten Europa kleuren o.a. Australië, Canada, China, Japan, Mongolië, Nieuw Zeeland en de Verenigde Staten ondertussen weer groen. Voor vrijwel heel Latijns-Amerika en grote delen van Afrika en Azië geeft het Ministerie nog code geel af. Daar waar op dit moment nog code oranje of rood geldt is er op dit moment sprake van een onstabiele politieke situatie. Dit heeft dus niets met corona te maken.

Aziatische landen schrappen quarantaine

Op dit moment versoepelen ook veel Aziatische landen de reisbeperkingen. Daar waar je bij aankomst op Bali vorig week nog minimaal drie dagen in quarantaine moest kun je nu zonder quarantaineplicht het eiland bezoeken. Ook Thailand en Cambodja schaffen vanaf 15 maart de quarantaineplicht af.

Insidedeals – Wereldwijde Business Classdeals vanaf €1300,-
Ook Thailand en Cambodja schaffen de quarantaineplicht af. Foto: InsideFlyer – MdTurck

Voor de Filipijnen geldt er al een tijdje geen quarantaineplicht meer. Voor al deze landen geldt echter nog wel code geel wat betekent dat niet-essentiële reizen in principe zijn toegestaan. Er gelden nog wel veiligheidsrisico’s.

Uitgelichte afbeelding: EU

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *