Nog een nieuwe airline voor Italië?2 min leestijd

Bestemmingstips: Bruisend en historisch Rome, Italië

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

ITA Airways is goed en wel onderweg en Italië komt alweer met een nieuwe airline. De maatschappij zal de naam Aeroitalia dragen en heeft qua logo wel iets weg van Alitalia. Hopelijk schrijft de nieuwe airline niet dezelfde geschiedenis als de voormalige nationale carrier van Italië.

Aeroitalia

De nieuwe maatschappij krijgt dus de naam Aeroitalia en moet nog dit jaar van start gaan. Heel veel is er echter nog niet bekend over bijvoorbeeld de doelstellingen van het bedrijf en het netwerk aan bestemmingen. Ook niet of de airline naar Schiphol zal vliegen. Op de website van Aeroitalia, die nog ‘under construction’ is, valt te lezen dat er in ieder geval nog de nodig vacatures gevuld dienen te worden.

Op zich heeft de nieuwe airline best een goede timing. Alhoewel crew wellicht lastig te werven is op het moment, is er juist een overschot aan vliegtuigen. Veel maatschappijen hebben namelijk hun vloot verkleind gedurende de pandemie. Nieuwe carriers profiteren dan ook doorgaans van lagere aanschaf- en leasekosten.

Impressie van de livery van de nieuwe Italiaanse airline Aeroitalia (Bron: Aeroitalia.com)
Impressie van de livery van de nieuwe Italiaanse airline Aeroitalia (Bron: Aeroitalia.com)

Boeing 737-800

Momenteel gaan er op social media beelden rond van het eerste toestel. De Boeing 737-800 wordt op het moment voorzien van een nieuwe verflaag. Het vliegtuig heeft de registratie 9H-CRI met Malta als basis. Naar verwachting gaat dit over naar een registratie in Italië. De 21 jaar oude 737 vloog initieel voor onder meer South African Airways, Malaysia Airlines en Blue Panorama Airlines.

Volgens diverse media zouden er uiteindelijk zo’n zes Boeing 737-800 vliegtuigen in de vloot moeten gaan vliegen. Het toestel krijgt hoogstwaarschijnlijk enkel een Economy cabine met 189 stoelen. Overigens heeft het vliegtuig ook een configuratie gekend met 32 Business Class stoelen en 125 Economy Class plekken.

Concurrentie?

Als Aeroitalia ook naar bijvoorbeeld Amsterdam en Brussel komt is het nog onduidelijk met wie de maatschappij precies de concurrentie aan zal gaan. Zowel KLM als Transavia vliegen vanuit Amsterdam op diverse bestemmingen in Italië. Maar op het moment is het nog niet een bekend vanuit waar de nieuwe Italiaanse maatschappij gaat vliegen. Dat zou ook Rome kunnen zijn, maar ook Milaan of een andere Italiaanse stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *