KLM verlengt geldigheid vouchers met terugwerkende kracht2 min leestijd

KLM in de startblokken met meer zomerse bestemmingen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vorige maand schreven we al dat KLM haar flexibele boekingsbeleid opnieuw heeft verlengd. Dat betekent kortweg dat het mogelijk blijft om geboekte vluchten te wijzigen zonder extra kosten, met uitzondering van een eventueel tariefverschil. Als je afziet van de reis kun je een voucher aanvragen, die in principe een jaar geldig is. KLM heeft echter de geldigheid van verlopen vouchers nu met zes maanden verlengd.

Geldigheid verlopen vouchers

Voor vouchers uitgegeven na 1 maart 2020 gold in principe dat deze vervielen na 12 maanden. Echter is de geldigheid van deze vervallen vouchers nu met 6 maanden verlengd. Goed nieuws dus!

Een voorbeeld: een voucher uitgegeven op 1 maart 2021 zou nu verlopen zou zijn. Echter verlengt KLM de geldigheid van de voucher met 6 maanden. De voucher die op 1 maart 2022 zou verlopen is dus nu geldig tot 1 september 2022. Eerder gaf KLM bij het inwisselen van een voucher 15% extra tegoed, maar dat is al langere tijd niet het geval.

Volgens een woordvoerder van KLM is dit op 21 december 2021 gecommuniceerd op de website. Enkele oplettende forumleden merkten op dat de wijziging van de tekst op de website van KLM pas recentelijk is doorgevoerd. KLM bevestigt tegenover deze website dat alle vervallen vouchers nu 6 maanden langer geldig zijn. Maximaal 18 maanden dus, in plaats van 12 maanden. Of dat ook geldt voor vouchers die nu uitgegeven worden is onduidelijk.

Ook bij KLM aan boord ontkom je niet aan het dragen van een mondkapje (Bron: KLM)

Flexibel boekingsbeleid

Normaliter worden forse wijzigingskosten gerekend voor het aanpassen van vliegtickets. Vooral low cost carriers staan er bekend om een veelvoud van de originele ticketprijs te vragen voor het wijzigen van bijvoorbeeld de reisdata of de naam op het ticket.

In verband met de pandemie hebben airlines diverse keren hun boekingsbeleid aangepast. Met als belangrijkste reden om reizigers weer wat meer vertrouwen te geven om te boeken. KLM heeft gedurende de pandemie alle wijzigingen kosteloos mogelijk gemaakt door de steeds veranderende reisrestricties. Recentelijk werd dat beleid verlengd, ondanks de vele versoepelingen. Tickets geboekt vanaf 1 maart 2022 kun je gratis wijzigen of je kunt een voucher aanvragen. Dit geldt ook voor vliegtickets die zijn gekocht voor 28 februari 2022, maar met vertrek na 1 juli 2022.

De laatste informatie met betrekking tot het wijzigen van boekingen en het aanvragen van vouchers lees je hier.

Foto’s: KLM

Reacties

  1. Peter zegt

    Mooie actie van KLM.
    Echter wij verblijven op dit ogenblik in Bangkok en wij hebben door omstandigheden onze terugvlucht moeten wijzigen. Wij moesten echter wel even voor 2 personen € 2.100,00 aftikken. (business class ticket) . Omdat we dachten zelf een fout te hebben gemaakt bij het wijzigen van de ticket, hebben contact gezocht met de KLM helpdesk. Deze hebben zelf ook in het systeem gekeken en kwamen zelf ook uit op een extra bedrag van € 2.100,00. Dus dat was het dan. Wij hebben zelf nog wat met andere vetrek data zitten ” spelen”. en hebben het bedrag uiteindelijk terug kunnen brengen naar € 810,00. Dus ja mooie woorden van KLM totdat je er gebruik van moet maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *