Geen quarantaine meer bij aankomst in Bali2 min leestijd

Indonesië stelt opening grenzen verder uit

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Bali laat sinds 4 februari dit jaar weer buitenlandse toeristen toe. We schreven hier al eerder uitgebreid over in dit artikel. Helaas is er tot nu toe nog wel een verplichte quarantaine vereist van minimaal 3 dagen. Dit terwijl o.a. de Filipijnen deze quarantaineplicht op dit moment niet kent. Gelukkig zijn toeristen vanaf maandag 7 maart ook weer welkom in Bali zonder quarantaineplicht.

Geen quarantaine meer op Bali

Als je dus op of na maandag 7 maart aankomt op Bali hoef je niet langer meer in quarantaine. Wel dien je nog drie PCR-testen af te leggen. Eentje vooraf aan je reis, de tweede na aankomst en vervolgens nog een test op dag 3 na aankomst. Daar waar je voor de pandemie nog visumvrij kon inreizen dien je nu een visum bij aankomst te kopen. Deze regels gelden voor in totaal 23 landen wereldwijd waaronder Nederland. Nu vele landen weer hun grenzen openen gaan ook steeds meer luchtvaartmaatschappijen meer bestemmingen aandoen. Naast een directe vlucht met Singapore Airlines vliegt KLM sinds deze maand ook weer direct op Bali.

KLM toestellen geparkeerd op Amsterdam Airport Schiphol (Bron: KLM)
Ook KLM vliegt sinds deze maand weer op Bali. (bron: KLM)

Alhoewel de Indonesische regering het schrappen van de quarantaineplicht nog niet officieel heeft aangekondigd is er wel een bericht geplaatst op de website van de regering. Bovenstaande regels gelden alleen als je op Bali aankomt en dus niet voor de rest van Indonesië. Je kunt natuurlijk wel eerst aankomen op Bali en vervolgens doorreizen naar andere delen van het land. Dit is mogelijk vanaf dag 4 na aankomst op Bali. Dan hoef je uiteraard niet in quarantaine te gaan.

Reisadvies

Ondanks de versoepelde regels geeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken op dit moment nog steeds code geel af voor heel Indonesië, inclusief Bali. Wellicht verandert dit binnenkort net als bij vele andere landen ook naar code groen. Check voor het meest actuele reisadvies wel altijd even de website van Rijksoverheid.

code geel Indonesië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *