Ook Zweden schrapt alle reisrestricties1 min leestijd

Bestemmingstips: Stockholm, Zweden

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Zweden heeft sinds woensdag 9 februari alle reisrestricties afgeschaft, ook voor niet-gevaccineerden. Dit betekent ook dat de coronapas niet meer nodig is om een bezoek aan Zweden te brengen.

Zweden schrapt alle reisrestricties

Vele landen schrappen op dit moment reisrestricties zoals de testplicht. Eerder deze week kondigde ook al Griekenland aan de testplicht af te willen schaffen. Zweden gaat nog een stapje verder en schaft alle reisrestricties af, zelfs voor niet-gevaccineerden. Het Scandinavische land ging tijdens de pandemie al heel soepel om met de coronaregels en is nu zelfs het eerste land dat ook de coronapas volledig afschaft. Dit betekent dat je geen QR-code meer nodig hebt voor een bezoek aan Zweden. Dit geldt echter alleen voor reizigers uit de EU, IJsland, Zwitserland en Noorwegen.

Bestemmingstips: Stockholm, Zweden
Zweden schrapt alle reisrestricties, zelfs voor niet-gevaccineerden.

De Zweedse regering vindt de reisrestricties en de coronapas niet meer langer nodig. Dit is uiteraard een grote opluchting voor veel mensen. Naast het niet meer te hoeven tonen van de QR-code gaan ook de restaurants weer tot laat open en verdwijnen de mondkapjes uit het straatbeeld. Eerder schrapte ook al Denemarken alle reisrestricties. Voor dat land is er echter nog wel een geldige QR-code nodig om in te reizen.

Reisadvies

Alhoewel Zweden zelf alle reisrestricties afschaft geeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken op dit moment nog wel code geel af. Dit betekent dat niet-noodzakelijke reizen in principe zijn toegestaan, maar dat je wel extra rekening dient te houden met veiligheidsrisico’s. Wellicht verandert dit reisadvies binnenkort weer naar code groen.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *