Ook IJsland heeft reisrestricties opgeheven1 min leestijd

Bekijk jij straks het Noorderlicht in IJsland? (Bron foto: Play)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

IJsland heeft sinds vrijdag 25 februari alle reisrestricties opgeheven. Dit betekent dat er geen verplichte PCR-test meer geldt om naar dit Scandinavische land te reizen. Ook in IJsland zelf zijn alle beperkingen rondom het coronavirus opgeheven. Eerder schafte ook al Zweden alle reisrestricties af.

IJsland schaft alle reisrestricties af

De regering van IJsland liet afgelopen vrijdag weten per direct alle reisrestricties af te schaffen. Dit betekent dat de situatie in IJsland op dit moment weer gelijk is aan die van voor de uitbraak van de pandemie. IJsland gaat in tegenstelling tot bepaalde andere landen nog een stapje verder en laat zowel gevaccineerde mensen als ongevaccineerden het land binnen. De minister van volksgezondheid raadt wel aan om voorzichtig om te gaan met situaties waarin je symptomen van het virus hebt. In IJsland wonen slechts 368.000 mensen en ongeveer 110.000 daarvan hebben het virus op dit moment al gehad. Er wordt geschat dat nog eens 110.000 mensen het virus misschien heeft opgelopen, maar dat is nooit vastgesteld.

IJsland is een prima bestemming voor een actieve trip (Bron: Transavia)
IJsland heeft sinds afgelopen vrijdag alle reisrestricties opgeheven. (Bron: Transavia)

Door alle reisrestricties af te schaffen lijkt het wel of IJsland met het verspreiden van het virus de uitweg naar de pandemie zoekt. Tijdens de pandemie nam het land het ook niet zo nauw met reisbeperkingen. De regering laat weten een oplossing te zien in het laten verspreiden van het virus aangezien vaccinatie niet voldoende zou zijn.

Reisadvies

Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft op dit moment code groen af voor IJsland. Dit betekent dat er geen bijzondere risico’s gelden en dat niet-noodzakelijke reizen uiteraard niet worden afgeraden. Check voor het meest actuele reisadvies wel altijd even de website van Rijksoverheid.

Reisadvies IJsland

Uitgelichte afbeelding: Play

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *