Air Canada nog vaker naar Amsterdam en Brussel1 min leestijd

Boeing 787-9 Dreamliner van Air Canada boven de Rocky Mountains (Bron: Air Canada)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air Canada heeft aangekondigd om in het zomerseizoen van 2024 het aantal vluchten vanuit Canada naar zowel Amsterdam als Brussel te gaan verhogen. Eerder dit jaar heeft de Canadese maatschappij ook al het aantal vluchten tussen Brussel en Toronto verhoogd.

Air Canada vaker op Amsterdam en Brussel

Luchtvaartmaatschappij Air Canada zal in 2024 op een aantal routes naar Europa het aantal vluchten gaan verhogen. Op dit moment vliegt Air Canada vanaf Toronto en Montreal op zowel Brussel als Amsterdam. Op de routes naar Amsterdam concurreert de maatschappij met zowel KLM als Air Transat terwijl er op de routes naar Brussel wordt samengewerkt met Brussels Airlines. Beide maatschappijen zitten namelijk in de Star Alliance. Nu heeft de Canadese maatschappij laten weten om gedurende de zomer van 2024 het aantal vluchten te gaan verhogen. Voor Amsterdam komen er extra vluchten naar Montreal bij. Vanaf Brussel gaat het om extra vluchten naar Toronto.

Air Canada 787 Dreamliner Business Class
Air Canada gaat het aantal vluchten vanuit Canada naar Amsterdam en Brussel gedurende de zomer van 2024 verder verhogen. (Foto: Air Canada)

Zomerdienstregeling

Het aantal toegevoegde vluchten heeft betrekking op het eerder starten met de routes tijdens het zomerseizoen. Op de routes tussen Schiphol en Montreal en tussen Brussel en Toronto vliegt Air Canada namelijk alleen in de zomer. Tussen Schiphol en Montreal wordt de seizoensvlucht vervroegd van begin juni naar 30 maart 2024. Op deze route zal de maatschappij zeven keer per week gaan vliegen in plaats van de huidige vijf keer per week. Ook op de route tussen Brussel en Toronto wordt deze seizoensvlucht vervroegd. Dit jaar was dit namelijk 2 augustus. Vanaf 2024 gaat Air Canada al begin mei beginnen met vluchten tussen de Belgische hoofdstad en Toronto.

Uitgelichte afbeelding: Air Canada

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *