Air Canada vliegt nu ook tussen Brussel en Toronto1 min leestijd

Boeing 787-9 Dreamliner van Air Canada boven de Rocky Mountains (Bron: Air Canada)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air Canada vliegt sinds afgelopen woensdag 2 augustus 2023 in totaal vijf keer per week tussen Brussel en de Canadese stad Toronto. De Canadese maatschappij vliegt op dit moment al tussen Brussel en Montreal. Op deze route vliegt Air Canada sinds 2017 met de Boeing 787 Dreamliner.

Air Canada tussen Brussel en Toronto

In tegenstelling tot de vlucht tussen Brussel en Montreal is de route naar Toronto wel seizoensgebonden. Air Canada vliegt dit jaar namelijk tot eind oktober tussen Brussel en Toronto. Air Canada zit net als Brussels Airlines in de Star Alliance. De twee maatschappijen hebben op beide routes ook een codeshare overeenkomst. Net als op de route naar Montreal zet Air Canada ook op de route naar Toronto een Boeing 787 Dreamliner in. In deze toestellen is plaats voor in totaal 255 passagiers. 20 van deze stoelen bevinden zich in business class terwijl de premium economy class plaats biedt aan in totaal 21 passagiers. Tenslotte biedt de economy class plaats aan in totaal 214 passagiers.

De Premium Economy cabine aan boord van de Boeing 787 Dreamliner van Air Canada (Bron: Air Canada)
Ook op de route tussen Brussel en Toronto zet Air Canada een Boeing 787 Dreamliner in. (Bron: Air Canada)

Dienstregeling

De vlucht vanuit Brussel (AC835) vertrekt om 10.20 uur en komt vervolgens om 12.20 uur lokale tijd aan op de luchthaven van Toronto. De vlucht vanuit Toronto (AC834) is uiteraard een nachtvlucht en vertrekt om 18.30 uur lokale tijd vanuit Toronto en komt vervolgens de volgende ochtend om 7.45 uur aan in Brussel. Naast de vluchten vanuit Brussels Airport vliegt Air Canada ook vanaf Schiphol. Ook vanaf daar vliegt de maatschappij op Toronto en sinds 3 juni dit jaar ook op Montreal. Op deze laatste route gaat het om 5 vluchten per week.

Uitgelichte afbeelding: Air Canada

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *