Schiphol verbouwingsupdate: Lounge 11 min leestijd

Amsterdam Airport lounge Schiphol verbouwing lounge1b

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Amsterdam Airport Schiphol is sinds vorig jaar bezig met het vernieuwen van Lounge 1. De luchthaven heeft nu meer details naar buiten gebracht over de verbouwing van dit gebied.

Schiphol Lounge 1 – Welcome/Goodbye-zone

Aan landzijde komt er de Welcome/Goodbye-zone. Hier verwelkomt de luchthaven aankomende reizigers en aan de andere kant kan afscheid genomen worden van vertrekkende reizigers. Er komt een houten lint met een wandafwerking van bamboe. Aan het einde van het lint is er een divers horeca aanbod en het zitgebied van het Cockpitplein.

Amsterdam Airport Schiphol verbouwing herinrichting_lounge1_2_990x644

The Cloud & Relax-zone

In het midden van de lounge komt The Cloud. Dit gebied is geïnspireerd op de Hollandse lucht en verwijst ook naar het moment dat je door de wolken gaat als vliegtuigpassagier. In dit gebied is ook plek voor winkels en een flagshipstore, alsmede een zitgebied aan de achterzijde. In de gevel worden de wolken weergegeven door middel van een rasterpatroon van stippen. De verlichting zal in de loop van de dag van kleur en intensiteit veranderen.

Aan de luchtzijde komt er ook een Relax-zone. Dit gebied zal een moderne uitstraling krijgen. Hier kunnen reizigers met een kopje koffie en een broodje genieten van het uitzicht op de vliegtuigen. Ook in dit gebied is er plek voor horeca. Reizigers kunnen hier ook de transferzone en de Lost & Found-balie vinden. In de Relax-zone is er ook zitgelegenheid te vinden.

Amsterdam Airport lounge Schiphol verbouwing lounge1b

Duurzaam

De luchthaven heeft de ambitie om de meest duurzame luchthaven ter wereld te zijn. Schiphol zal hier ook rekening mee houden bij de vernieuwing van Lounge 1. Zo zal het plafond voorzien worden van recyclebaar aluminium en zijn de vloertegels gemaakt met restmateriaal marmer, kwarts en graniet. De meubels worden voorzien van leer uit afvalstromen en de houten wanden zijn gemaakt van duurzaam bamboe.

Afbeeldingen ©Schiphol

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    “Dit gebied is geïnspireerd op de Hollandse lucht en verwijst ook naar het moment dat je door de wolken gaat als vliegtuigpassagier. ”

    Je hebt echt een flinke vergaderruimte vol marketing en branding malloten nodig om dit soort volslagen onzin te bedenken.

    Die lui kosten nog bakken met geld ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *