Ook Vietnam schaft testplicht af1 min leestijd

Vietnam, A350, Vietnam Airlines

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Sinds zondag 15 mei 2022 is het voor gevaccineerde reizigers die naar Vietnam reizen niet meer verplicht om een coronatest te doen. Dit werd onlangs door de Vietnamese autoriteiten bekendgemaakt. Sinds februari zijn internationale vluchten weer welkom in Vietnam. Veel landen schaffen op dit moment de testplicht af. Twee weken geleden kondigde ook al Maleisië aan de testplicht af te schaffen voor volledig gevaccineerde reizigers.

Vietnam schaft testplicht af

Tot gisteren moesten alle inkomende reizigers in Vietnam vooraf aan hun reis een coronatest doen. Dit mag een PCR-test van maximaal 72 uur van te voren zijn maar ook een antigeentest van maximaal 24 uur van te voren is voldoende. Daarnaast moest je paspoort minimaal 6 maanden geldig zijn en daarnaast moest je ook tot $ 10.000 USD verzekerd zijn tijdens je reis. Over dit laatste is nu nog wel veel onduidelijkheid of dit ook na 15 mei 2022 van toepassing is. Vanzelfsprekend moet je een retourticket kunnen laten zien bij aankomst.

Vietnam Testplicht
Ook Vietnam schaft de testplicht voor volledig gevaccineerde reizigers af. (Foto: InsideFlyer – Goffe de Boer)

Nu er geen testplicht meer geldt is het inreisbeleid voor Vietnam weer op hetzelfde niveau als voor de uitbraak van de pandemie. Steeds meer landen schaffen de testplicht af en brengen verdere versoepelingen door. Wellicht volgen binnenkort meer landen.

Reisadvies

Op dit moment geeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken nog code geel af voor Vietnam. Dit betekent dat niet-essentiële reizen in principe zijn toegestaan maar dat er nog wel bepaalde veiligheidsrisico’s gelden. Wellicht veranderd dit reisadvies binnenkort weer naar code groen. Check wel altijd even zelf het meest actuele reisadvies op de website van de Rijksoverheid.

Reisadvies Vietnam
Reisadvies Vietnam op 16 mei 2022 (bron: Rijksoverheid)

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Goffe de Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *