Ook Maleisië schaft per 1 mei testplicht af2 min leestijd

Maleisië, Kuala Lumpur

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf zondag 1 mei is het voor gevaccineerde reizigers die naar Maleisië reizen niet meer verplicht om een PCR- en antigeentest te doen. Dit maakte de autoriteiten van het Aziatische land afgelopen woensdag bekend. Vele landen wereldwijd versoepelen op dit moment het inreisbeleid. Vorige week versoepelden Singapore en Hong Kong ook al de regels.

Maleisië schaft testplicht af

Op dit moment moeten alle reizigers die naar Maleisië reizen maximaal 48 uur vooraf aan hun reis een PCR-test doen. Ook moeten zij daarnaast nog maximaal 24 uur vooraf aan hun reis een antigeentest doen. Als deze testen negatief zij mag je aan boord gaan van je vlucht. Daarnaast is ook het invullen van een Passenger Locator Form (PLF)) en het downloaden van de MySejahtera app verplicht. Hier moet je je testresultaten en vaccinatiebewijzen in uploaden. Zeker alle vaccins die goedgekeurd zijn door de EMA worden geaccepteerd. Hier horen o.a. AstraZenica, Moderna, Janssen en Pfizer bij. Nu is het dus ook aan Maleisië de beurt om de testplicht voor volledig gevaccineerde reizigers af te schaffen. Wie vanaf 1 mei 2022 naar Maleisië afreist en volledig is gevaccineerd hoeft geen PCR- en antigeentest meer te doen. Dit geldt voor reizigers van 12 jaar of ouder. Wel is het nog verplicht om het Passneger Locator Form (PLF) in te vullen en je vaccinatiebewijzen in de app te uploaden. Het niet meer te hoeven doen van een test geldt eveneens voor mensen die minimaal 60 dagen van het virus zijn hersteld.

Bestemmingstips Kuala Lumpur - Maleisië
Ook Maleisië schaft de testplicht voor volledig gevaccineerde reizigers af. (Foto: InsideFlyer – MD Turck)

Niet gevaccineerde reizigers moeten vooraf aan hun reis nog wel een test doen. Ook moeten zij bij aankomst minimaal vijf dagen in quarantaine en vervolgens nog een test doen op dag vier na aankomst. Naast het afschaffen van de testplicht maakt Maleisië het buiten dragen van een mondkapje optioneel. Dit is dus vanaf 1 mei niet meer verplicht maar wordt wel aangeraden.

Reisadvies

Op dit moment geeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken nog code geel af voor Maleisië. Dit betekent dat niet-essentiële reizen in principe zijn toegestaan maar dat er nog wel bepaalde veiligheidsrisico’s gelden. Wellicht veranderd dit reisadvies binnenkort naar code groen. Check wel altijd even zelf het meest actuele reisadvies op de website van de Rijksoverheid.

Reisadvies Maleisië

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Goffe de Boer

Reacties

 1. Pieter Balkenende zegt

  Beste redactie,

  “Wel is het nog verplicht om het Passneger Locator Form (PLF) in te vullen en je vaccinatiebewijzen in de app te uploaden.”

  Even bijwerken?

 2. Robijn zegt

  Goedemorgen redactie, dienen kinderen van 13 jaar (die niet gevaccineerd zijn) ook in quarantaine te gaan bij aankomst in Maleisie? Ik lees op verschillende websites vanaf 17 jaar, maar kan die info niet terugvinden via BuZa.

  • Goffe de Boer Goffe de Boer zegt

   Alleen mensen ouder dan 17 jaar die niet gevaccineerd zijn moeten in quarantaine gaan. Op de website van de Rijksoverheid staat te lezen: “De quarantaineverplichting vervalt, behalve voor niet-volledig gevaccineerde reizigers ouder dan 17 jaar.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *