Singapore en Hong Kong versoepelen inreisbeleid2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Nu de wereld langzaam weer aan het openen is voor internationale reizigers schaffen brengen veel landen versoepelingen door in het inreisbeleid. Eerder schreven we al over Indonesië en Singapore die de afgelopen weken versoepelingen doorbrachten. Vanaf 26 april 2022 hoeven volledig gevaccineerde reizigers geen test meer te doen bij aankomst in Singapore. Ook zijn internationale reizigers binnenkort weer welkom in Hong Kong.

Singapore voert verdere versoepelingen door

Met ingang van dinsdag 26 april 2022 schaft Singapore een aantal belangrijke regels af met betrekking tot corona. Vanaf 26 april 2022 hoeven volledig gevaccineerde reizigers geen verplichte PCR-test meer te doen voordat zij het land binnen reizen. Wel moet je nog de digitale Arrival Card invullen bij aankomst in Singapore. Je krijgt dan geen stempel meer in je paspoort aangezien alles nu elektronisch wordt verwerkt.

Singapore
Singapore voert verdere versoepeling door. (Foto: InsideFlyer – Goffe de Boer)

Vanaf dan schaft Singapore ook de meeste coronaregels af in het land. Zo is het vanaf die datum niet meer verplicht om op de meeste plekken in het land een mondkapje te dragen. Uitzonderingen hierop zijn evenementen en nachtclubs met meer dan 500 mensen. Meer informatie vind je op deze pagina.

Reizigers weer welkom in Hong Kong

Ook Hong Kong brengt nu versoepelingen door. Internationale reizigers zijn sinds het begin van de uitbraak van de pandemie niet meer welkom maar daar komt vanaf 1 mei 2022 verandering in. Vanaf die datum zijn alle internationale reizigers weer welkom in Hong Kong. Wel moet je 1 week in quarantaine gaan. Ook dien je bij aankomst zowel een RAT (antigeen sneltest) als een PCR-RT test te doen. Je kunt vervolgens naar het quarantaine hotel gaan als je een negatief resultaat hebt van je antigeen sneltest).

Peak, hong kong, uitzicht
Internationale reizigers zijn vanaf 1 mei 2022 weer welkom in Hong Kong. (Foto: InsideFlyer – Goffe de Boer)

Internationale reizigers mogen dan wel weer welkom in zijn in Hong Kong, maar de verplichte testen en quarantaine maken het nog geen aangenaam vakantieverblijf. Je moet namelijk een week in quarantaine gaan en daardoor is een layover of stopover nog niet mogelijk. Wie echt naar Hong Kong moet voor zaken of familiebezoek is er nu dus wel een mogelijkheid.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Goffe de Boer

Reacties

  1. Rick zegt

    Ik ben nu onderweg naar Singapore en er is weldegelijk nog een pcr test nodig, mag ook ART zijn, maximaal 2 dagen oud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *