Indonesië en Singapore versoepelen inreisbeleid2 min leestijd

Indonesië stelt opening grenzen verder uit

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Nadat veel landen deze maand de inreisregels hebben versoepeld, komen nu ook heel Indonesië en Singapore met versoepelingen wat betreft het inreisbeleid. Eerder deze maand konden buitenlandse toeristen al zonder quarantaineplicht aankomen op Bali.

Indonesië schrapt quarantaineplicht

Nadat Bali de deuren voor buitenlandse toeristen zonder quarantaine opende volgt nu ook de rest van Indonesië. Volledig gevaccineerde reizigers kunnen namelijk vanaf nu zonder quarantaineplicht naar heel Indonesië reizen. Ook hoef je vanaf nu vooraf aan je reis geen verplichte PCR-test meer te doen. Het enige wat je nu moet doen is een test doen op de luchthaven bij aankomst en vervolgens het resultaat afwachten. Tot die tijd moet je wel verplicht in een hotel verblijven.

Indonesië stelt opening grenzen verder uit
Indonesië schaft quarantaineplicht af voor gevaccineerde reizigers.

Het schrappen van de quarantaineplicht zal zeker een boost geven aan de stroom van buitenlandse toeristen in Indonesië. Buurlanden zoals de Filipijnen hadden de quarantaineplicht namelijk al eerder dit jaar afgeschaft waardoor buitenlandse toeristen Indonesië tot nu toe dit jaar vaak links lieten liggen.

Ook Singapore versoepelt inreisbeleid

Voorafgaand aan een reis naar Singapore is het vanaf 1 april 2022 niet meer nodig om een verplichte PCR-test te doen mits je volledig gevaccineerd bent. Je kunt het land zo binnen reizen zonder daarvoor een zogenaamde VTP aan te vragen. Bij aankomst hoef je ook niet in quarantaine te gaan. Wel moet je bij aankomst op de luchthaven kunnen laten zien dat je een reisverzekering hebt. Ook dien je daar een zogenaamde Arrival Card digitaal in te vullen.

Review: Marhaba Lounge Singapore Changi Terminal 3
Ook Singapore versoepelt het inreisbeleid voor gevaccineerde reizigers.

Wel is het nog verplicht een PCR- of antigeentest te doen voordat je het land weer verlaat. Dit geldt ook als je gevaccineerd bent. Verder gaat de luchthaven van Singapore geen aankomende, vertrekkende en overstappende passagiers meer scheiden. De luchthaven verwacht dat tegen het einde van dit jaar het aantal passagiers weer op de helft van het niveau is als dat van voor de uitbraak van pandemie.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *