Review: Ibis Budget Amsterdam Airport5 min leestijd

Ibis Budget Amsterdam Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanwege een vroege vlucht waren we een aantal weken geleden op zoek naar een goed betaalbaar hotel op Schiphol. In het verleden heb ik vaak in het Hilton Schiphol Amsterdam Airport overnacht maar dit hotel was me met ruim € 350,- per nacht iets te duur en zeker voor maar een relatief korte overnachting. Daarom besloot ik maar eens bij Accor te gaan kijken voor een hotel. De Franse hotelketen biedt op Schiphol namelijk een aantal hotels aan in alle soorten maten. Zo is er een Novotel in Hoofddorp en zelfs een Mercure hotel na de veiligheidscontrole in de terminal. Ook vind je er een Ibis hotel en sinds een paar jaar is er zelfs een Ibis Styles hotel bijgekomen. Omdat we die avond pas laat zouden aankomen en de volgende ochtend een vroege vlucht hadden besloot ik voor € 117,- het Ibis Budget Amsterdam Airport te boeken.

Locatie

Het Ibis Budget Amsterdam Airport bevindt zich aan de noordkant van de luchthaven naast het Ibis hotel. Met de shuttle bus is het ongeveer 10 minuten rijden om bij het hotel te komen. Deze bus rijdt echter meestal maar een keer per uur wat al meteen een nadeel is. Een Uber kost je ongeveer € 10,-. De locatie is aan de ene kant ideaal maar aan de andere kant dus ook wat onhandig. Mocht je met de shuttle bus naar het hotel willen dan vind je deze aan de uitgang van Schiphol Plaza bij de borden A9-A13.

Vertrekpunt van de shuttle bus.

De bus herken je aan de logo’s van Ibis Budget, Ibis en Ibis Styles. De bus gaat dus naar verschillende hotels. Soms wordt eerst Ibis Styles aangedaan en dan pas het Ibis en Ibis Budget. Soms is dit ook omgekeerd. Na een ritje van ongeveer 10 minuten kwamen we aan bij het Ibis Budget hotel.

De shuttle bus.

Inchecken

Wat me meteen opviel was dat het hotel er eenvoudig en modern uitzag. Het gebouw dateert van 2003 maar is in 2020 een renovatie ondergaan. Ook de lobby met de receptie zien er eenvoudig uit. Doordat het rond 18:00 was stonden er op dat moment behoorlijk wat mensen in de rij om in te checken.

 

Lobby met receptie.

Toen wij aan de beurt waren legde ik uit dat ik een standaard kamer geboekt had voor een nacht. De betaling voor de kamer was reeds gedaan dus na een korte uitleg kregen we onze key cards. De vriendelijke receptioniste legde nog uit dat het ontbijt niet inbegrepen zat. Dit kost € 9,- per persoon en vindt elke dag in lobby plaats van 4:30 tot 10:30. Verder vind je in de lobby nog een aantal drank- en snoepautomaten.

Ruimte waar ’s ochtends het ontbijt plaatsvindt.
Drank- en snoepautomaten.

We verbleven in kamer 106 en deze bevindt zich op de eerste verdieping. We moesten dus met de lift naar boven. Wat me direct opviel in de gangen van het hotel waren de felle gele en blauwe kleuren. Alles ligt er verder prima bij en ziet er modern en goed onderhouden uit.

Op weg naar de kamer.

Standaard kamer

Na zoveel nachten eigenlijk alleen maar in Hilton hotels te hebben geslapen moest ik bij binnenkomst van de kamer wel even realiseren dat dit een Ibis Budget hotel was. De grootte viel me erg tegen maar natuurlijk prima te doen voor een paar uurtjes. De meeste kamers van een Ibis Budget hotel zijn uitgerust met een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed daarboven. Er is dus plaats voor drie personen op een kamer. Je kunt trouwens ook kamers boeken met twee eenpersoonsbedden en een eenpersoonsbed daarboven.

Standaardkamer.
Kamer gezien vanaf de andere kant.

De kamer ziet er verder prima en modern uit. Ik moest alleen met mijn lengte van 1m 87 wel wennen aan de grootte van het vertrek. Naast de bedden beschikt de kamer ook over een klein bureautje en een televisie. De afstandsbediening lag keurig ingepakt in een plastic hoesje. Je kunt het gemakkelijk donker maken in de kamer door het verduisteringsgordijn volledig te sluiten.

Bureau en televisie.

Douche en toilet

Ibis Budget hotels beschikken in tegenstelling tot de nog primitievere Formule 1 hotels wel over een eigen douche en toilet. De wastafel is niet gevestigd in de badkamer maar vind je in de kamer zelf naast de douche. Je vind er verder nog zeep en een aantal pastic bekertjes.

Wastafel.

De douche ziet er prima uit en werkte naar behoren. De kamer beschikte over voldoende handdoeken. De shampoo vind je naast de douche.

Douche.
Douche.

In het toilet is gevestigd in een zeer kleine ruimte en vind je na binnenkomst van de kamer aan je linkerkant. In de ruimte hing jammergenoeg wel een vreselijke sigarettengeur. Hier is dus helaas niets aangedaan tijdens het schoonmaken van de kamer.

Toilet.

Verder is er ook nog een grote spiegel aanwezig. Wel mistten we de kast maar gelukkig vonden we wel een kapstok in de kamer.

Ontbijt

Zoals ik eerder al vermelde vindt het ontbijt elke dag in de lobby plaats van 4:30 tot 10;30. Voor € 9,- per persoon heb je dan toegang tot het buffet. In tegenstelling tot een Ibis of Novotel is het aanbod hier echter beperkt maar daardoor zeker niet slecht. Je vind er alles wat je tijdens een goed ontbijt zou kunnen verwachten. Denk aan croissants, broodjes met beleg, ei en toetjes.

Broodjes en croissants.
Beleg.
Toetjes.

Uitchecken

Na een snel ontbijtje besloten we om rond 8:00 uit te gaan checken. We hoefden alleen nog maar voor het ontbijt af te rekenen en de key cards in te leveren. Aangezien de volgende bus pas om 8:38 ging hebben we een Uber genomen naar Schiphol Plaza. Meer informatie over het Ibis Budget Amsterdam Airport vind je op de website van Accor.

Beeldmateriaal: InsideFlyer: Goffe de Boer

Overzicht

Publicatie Datum

24 April 2022

Voordelen

- Modern hotel
- Goede locatie
- Vriendelijk personeel
- Redelijk goed ontbijt

Nadelen

- Infrequente shuttle bus
- Kleine kamers
- Sigarettengeur in toilet

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Ibis Amsterdam Airport is een modern en goed betaalbaar hotel op ongeveer 10 minuten rijden vanaf Schiphol Plaza. Het hotel is een prima optie als je een korte nacht op Schiphol doorbrengt. De shuttle bus brengt je keurig naar de voordeur maar rijdt helaas wel erg infrequent. Hierdoor ben je in veel gevallen aangewezen op o.a. Uber wat meer kosten met zich meebrengt. Voor € 9,- kun je toegang krijgen tot het ontbijtbuffet wat elke ochtend plaats vindt van 4:30 tot 10:30.

5 min leestijd">
2.5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *