Turkish Airlines Miles&Smiles komt met Cash+Miles2 min leestijd

Boeing 787-900 Dreamliner van Turkish Airlines (Bron: Turkish Airlines)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Turkish Airlines Miles&Smiles leden kunnen sinds deze week tot 50% van hun betaalde ticket met miles betalen. Het programma introduceert namelijk de Cash+Miles optie. Vijf jaar geleden introduceerde ook al Flying Blue deze optie.

Turkish Airlines komt met Cash+Miles

De Cash+Miles optie geldt op zowel binnenlandse als internationale vluchten van Turkish Airlines. Deze optie geldt echter niet op codeshare vluchten of vluchten met partnermaatschappijen. Ook op vluchten van Anadolujet kun je geen gebruik maken van de Cash+Miles optie. Je kunt tot 50% van je betaalde ticket met miles betalen. Dit is echter exclusief belastingen en/of verdere brandstoftoeslagen die soms nog wel hoog kunnen uitvallen. Houd hier dus wel rekening mee als je gebruik wilt maken van deze optie.

Turkish Airlines Cash+Miles

Verder kun je alleen van de Cash+Miles optie gebruik maken als je tickets boekt via de Turkish Airlines website of app. Houd er verder nog rekening mee dat je eventuele prijsverschillen niet met miles kunt betalen indien je je ticket na aankoop (gratis) wilt wijzigen. Meer informatie over de Cash+Miles optie kun je lezen op de website van Turkish Airlines.

Is dit interessant?

Cash+Miles miles opties zijn een bijkomende mogelijkheid om je miles te besteden. Ook kun je je miles op deze manier besteden als ze bijvoorbeeld binnenkort vervallen. Tenslotte is het een mooie aangelegenheid om een klein deel van je miles te besteden aangezien je voor de meeste awards minimaal 10.000 miles nodig hebt. Over het algemeen zijn Cash+Miles opties echter niet de beste manier om je miles te besteden. Het is namelijk een beter idee om door te sparen voor een award dat je volledig betaalt met miles aangezien je er dan veel meer waarde uit kunt halen. Toch is dit een mooie bijkomstigheid van het Miles&Smiles programma.

a320, Turkish airlines, business class
Betaal tot wel 50% van je Turkish Airlines ticket met miles (Foto: InsideFlyer – Goffe de Boer)

Uitgelichte afbeelding: Turkish Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *