Ook Brussels Airlines is verhuisd naar Berlijn Brandenburg1 min leestijd

Brussels Airlines Airbus A330 (Bron: Brussels Airlines)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Momenteel is de overgang gaande van het oude Berlijn Tegel (TXL) naar het de nieuwe luchthaven van de Duitse hoofdstad. Inmiddels heeft Berlijn Brandenburg (BER) al veel ‘nieuwe’ airlines mogen ontvangen. Waaronder de Duitse trots Lufthansa, maar ook KLM en Air France. Deze week verhuisde ook Brussels Airlines naar Berlijn Brandenburg Airport. De Belgische carrier heeft hier een gezamenlijke operatie met de andere Lufthansa Group maatschappijen Austrian, Lufthansa en SWISS.

Brandenburg Airport

De nieuwe Berlijnse luchthaven is vernoemd naar ‘Willy Brandt’. Refererend aan de voormalige burgemeester van West Berlijn en kanselier van West Duitsland. De luchthaven opende haar deuren op 31 oktober 2020. Austrian, SWISS en Lufthansa waren al snel van de partij. Maar KLM en Air France deden recentelijk ook al hun intrek. Daar komt Brussels Airlines nu dus bij.

Berlin Brandenburg
De nieuwe luchthaven Berlin Brandenburg is recentelijk geopend (Bron: Berlin Brandenburg Airport)

 

Lufthansa Group

Heel druk is het overigens nog niet op de nieuwe luchthaven van Berlijn. Door alle reisrestricties is de vraag naar vliegreizen momenteel erg laag. Luchtvaartallianties pleiten daarom voor een eenduidige testbeleid om de luchtvaart weer op te kunnen starten. Toch lijkt de vraag naar vluchten richting Afrika stabiel, aldus Brussels Airlines. De maatschappij wil Brussel en Berlijn 3-5 keer per week met elkaar gaan verbinden.

De Lufthansa Group, waar o.a. ook SWISS, Austrian Airlines en Brussels Airlines onder vallen is groots aanwezig op Brandenburg. Zo is er een gezamenlijke check-in en security checkpoint. Daarnaast is er een Lufthansa Lounge van bijna 700 vierkante meter beschikbaar voor premium en elite passagiers. De lounge biedt uitzicht op de aankomende en vertrekkende vliegtuigen. Passagiers met een Business Class ticket en/of Frequent Traveller, Senator of Star Alliance Gold Status kunnen hier kosteloos gebruik van maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *