KLM vanaf november naar Berlin Brandenburg

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM zal vanaf zondag 8 november naar Berlin Brandenburg vliegen. Dit is het nieuwste vliegveld in Berlijn. Vanaf die datum komen de vluchten naar de andere twee vliegvelden in Berlijn te vervallen. Uiteraard kan dit nog wijzigen, dus het is verstandig om altijd je boeking in de gaten te houden en de laatste status te controleren bij de luchtvaartmaatschappij.

KLM naar Berlin Brandenburg

De eerste vlucht naar het nieuwe vliegveld in Berlijn zal KL1821 zijn. Deze vertrekt om 08:05 uur uit Amsterdam en komt om 09:25 uur aan in Berlin Brandenburg. Deze vlucht zal uitgevoerd worden met een B737-900. Dit toestel heeft plaats voor 28 passagiers in Europe Business Class, 18 passagiers in Economy Comfort en 132 passagiers in Economy class. De stoelindeling in dit toestel is 3-3. Voor Europe Business Class passagiers zal de middelste stoel vrijgehouden worden.

De luchtvaartmaatschappij vliegt een aantal keer per dag naar Berlijn. Het gaat daarbij om de vluchten met vluchtnummers (vertrek vanaf Amsterdam): KL1821, KL1823, KL1825, KL1831, KL1833 en KL1835. De vluchtduur tussen Amsterdam Schiphol en Berlin Brandenburg bedraagt tussen de 1:15 uur en 1:20 uur, afhankelijk van het tijdstip van de dag.

De opening van het nieuwe vliegveld laat al een hele tijd op zich wachten. Origineel was het plan om de luchthaven in 2011 te openen, maar dit is nooit gelukt. Het lijkt er nu op dat de luchthaven aan het eind van dit jaar wel geopend zal worden. Als Berlin Brandenburg opent, zal Berlin Tegel sluiten. Berlin Schönefield zal nog wel even geopend blijven, maar zal in de toekomst ook sluiten en geintegreerd worden in Berlin Brandenburg. Meer informatie over het nieuwste vliegveld in Berlijn en waarom de opening zo lang op zich laat duren, lees je hier op InsideFlyer.

Opening Berlin Brandenburg Airport eindelijk in zicht

Afbeeldingen ©KLM/BerlinBrandenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *