KLM verlaagt capaciteit Europese vluchten

Boeing 737 van KLM staat in de hangar te Schiphol (Bron: KLM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met de tweede golf in Europa en de (her)invoering van vele reisbeperkingen zat het er al aan te komen. KLM heeft afgelopen week namelijk aangekondigd de capaciteit voor Europese vluchten de komende periode verder af te schalen. Net zoals eerder dit jaar probeert de maatschappij wel het aantal bestemmingen zoveel mogelijk ‘normaal’ te houden. Het aantal vluchten en stoelen gaat echter wel omlaag. De huidige marktomstandigheden zijn zeer zorgwekkend voor de nationale carrier.

Verlaagde capaciteit

De maatschappij zal naar eigen zeggen de komende maanden 90 tot 95% van het reguliere aantal bestemmingen binnen Europa blijven aanbieden. Routes die tijdelijk geheel geschrapt worden zijn er vooral in het Verenigd Koninkrijk. Door de strenge lockdown kunnen inwoners vrijwel het land niet meer uit. En inreizen heeft ook weinig zin met de strenge quarantaineregels. Wat de capaciteit betreft zal het aantal Europese vluchten van 50% verder dalen naar 40% vergeleken met pre-COVID.

Boeing 737 (PH-BCL) van KLM komt aan op Amsterdam Airport Schiphol (Bron: KLM)
Boeing 737 (PH-BCL) van KLM komt aan op Amsterdam Airport Schiphol (Bron: KLM)

Intercontinentale netwerk

KLM kijkt niet alleen naar de Europese vluchten. Intercontinentaal zal het aantal vluchten de komende maanden zo’n 50 tot 60% van het reguliere aantal zijn. Ook hier probeert KLM het aantal bestemmingen zoveel mogelijk te handhaven. Maar de luchtvaartmaatschappij is afhankelijk van strenge inreisrestricties in sommige landen. Voor sommige bestemmingen vervoert KLM alleen vracht.

Er komen desondanks ook nieuwe bestemmingen bij. In de huidige omstandigheden (al dan niet tijdelijk) zijn er ook regio’s waar KLM wel heil in ziet. Vanaf 10 december wordt twee keer per week naar Zanzibar gevlogen in combinatie met Dar es Salaam. De verbinding met Riyad in Saoedi-Arabië is wederom vertraagd; in plaats van 7 december 2020 staat de eerste vlucht nu op 4 januari 2021 gepland.

De meest actuele reisadviezen van de Nederlandse Overheid lees je hier terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *