KLM staakt vier routes naar het Verenigd Koninkrijk

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM staakt tot volgend jaar vier routes naar het Verenigd Koninkrijk. Dat doet de luchtvaartmaatschappij omdat de Britse overheid diverse (in)reisbeperkingen heeft ingevoerd. Hierdoor is het voor de luchtvaartmaatschappij niet commercieel interessant om deze vluchten uit te voeren. KLM zal voorlopig nog wel naar dertien andere bestemmingen vliegen in het Verenigd Koninkrijk.

KLM staakt aantal routes naar Verenigd Koninkrijk

Vanaf zondag 15 november zal KLM ook niet meer vliegen tussen Amsterdam, Cardiff en Southampton. Naar deze laatste bestemming vloog de luchtvaartmaatschappij sinds eind augustus weer, na een onderbreking van 1,5 jaar. Daarnaast vliegt de luchtvaartmaatschappij momenteel al niet meer tussen Amsterdam, Inverness en Teesside. Uit het boekingsschema blijkt dat de eerste vluchten naar deze geschrapte bestemmingen rond februari weer aangeboden zullen worden.

KLM zal nog wel vliegen naar dertien bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk, maar de frequentie zal afnemen. Je kunt met de luchtvaartmaatschappij vanaf Schiphol vliegen naar Aberdeen, Belfast, Bristol, Birmingham, Edinburgh, Glasgow, Londen Heathrow, Londen City, Manchester, Humberside, Leeds, Newcastle en Norwich.

Het is niet vreemd dat de luchtvaartmaatschappij een aantal routes staakt. Eerder werd al duidelijk dat er minder gevlogen zal worden vanwege het Coronavirus. KLM wil het aantal Europese bestemmingen wel op peil houden, maar het aantal vluchten verminderen. Hierdoor neemt de capaciteit af. Naar diverse intercontinentale bestemmingen neemt de luchtvaartmaatschappij alleen vracht mee of voegt bepaalde bestemmingen samen. Zo is de eerste driehoeksroute naar Canada onlangs van start gegaan.

Mocht je binnenkort op reis gaan, dan is het verstandig om contact op te nemen met de partij waar je je reis geboekt hebt. Zij kunnen je meer vertellen over de huidige situatie en of de reis plaats kan vinden. Daarnaast is het ook verstandig om de website van de Nederlandse Overheid en de overheid van het betreffende land in de gaten te houden voor het laatste nieuws over het Coronavirus. De actuele Nederlandse reisadviezen kun je per land op Nederland Wereldwijd vinden. De vluchtschema’s en vliegtijden worden regelmatig aangepast. Kijk voor vertrek dus ook op de website van de luchtvaartmaatschappij om de laatste status van de vlucht te controleren.

Minder Europese KLM vluchten tijdens winter 2020-2021

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *