Nieuwe routes Flybe vanaf Amsterdam

Flybe Bombardier 400

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Flybe kondigde deze week twee nieuwe routes aan tussen Amsterdam en het Verenigd Koninkrijk. Vanaf 26 oktober wordt de dagelijkse route Amsterdam – Manchester gestart en vanaf  1 november begint de maatschappij met de route Amsterdam – London City (LCY). De vlucht naar LCY wordt alleen uitgevoerd op zaterdag en zondag en is dus ideaal voor mensen die een weekendje Londen willen doen. Tickets zijn te koop op vanaf €48 enkele reis op www.flybe.com.

Manchester (MAN)
De route naar Manchester zal worden uitgevoerd door een Embraer-175 met 88 stoelen aan boord. Alleen op zaterdag wordt gevlogen met de Bombardier Q400 die 78 plaatsen heeft.

Vluchtschema Flybe naar Manchester
Vluchtschema Flybe naar Manchester

London City (CTY):
Met de route naar London City zet Flybe vooral in toeristen die de Britse hoofdstad willen bezoeken. Deze vluchten worden alleen op zaterdag en zondag aangeboden en de tijden zijn gunstig.
De ligging van het vliegveld is ook gunstig ten opzichte van de andere Londense luchthavens. Zoals de naam al aangeeft, ligt dit vliegveld dicht bij de City van Londen. Het is (vergeleken met bijvoorbeeld Heathrow) dan ook de sneller en goedkoper om vanaf deze luchthaven naar down-town Londen te reizen. De route wordt gevlogen met een Bombardier Q400 die 78 plaatsen heeft.

Vluchtschema Flybe naar London City
Vluchtschema Flybe naar London City

Flybe is een Britse regionale luchtvaartmaatschappij die groeiende is. Vanaf Schiphol zijn er vluchten naar diverse Britse bestemmingen. De vluchten naar Londen en Manchester zijn dan ook een mooie aanvulling op de overige directe bestemmingen Aberdeen, Belfast City, Dublin, Edinburgh, Exeter en Inverness.
Overigens is er ook een bestaande route van Groningen naar London Southend.

Route Map Flybe
Route Map Flybe vanaf Amsterdam

Reacties

 1. WorldTraveller13 zegt

  BA probeert FlyBe dwars te zitten. Vanaf 1 november vliegt BA ook op zaterdag 1x per dag LCY-AMS-LCY en op zondag voeren ze de fequentie op naar 2x per dag.

  Bron: BA

 2. WorldTraveller13 zegt

  BA voelt de hete adem van FlyBe. Vanaf 1 november 2014 vliegt BA ook op zaterdag 1x per dag LCY-AMS-LCY en op zondag is de frequentie naar 2x per dag gegaan.

 3. Theo Theo zegt

  Bedankt voor de update, WorldTraveller!
  De concurrentie neemt inderdaad toe, want we hebben ook CityJet nog die deze route druk bevliegt. Voor de reiziger is dat alleen maar goed! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *