Flybe stopt per direct met alle vluchten1 min leestijd

flybe

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij Flybe stopt per direct met het uitvoeren van alle vluchten. Alle geplande vluchten zijn geannuleerd en worden niet meer ingepland. De luchtvaartmaatschappij ging ruim twee jaar geleden ook al failliet.

Flybe stopt per direct met vluchten

De luchtvaartmaatschappij vloog vanuit het Verenigd Koninkrijk ook naar Amsterdam Airport Schiphol. Er waren dagelijkse vluchten naar London Heathrow en Belfast City.

Flybe raadt reizigers met een ticket aan om niet naar de luchthaven te komen tenzij je zelf een ander ticket hebt geregeld. Het lukt de luchtvaartmaatschappij niet meer om dat voor de passagiers te regelen.

Heb je een ticket met Flybe, dan kun je een de laatste updates vinden op de website van de UK Civil Aviation Authority (CAA). Heb je de reis geboekt met een creditcard zoals American Express, Visa of MasterCard?. Dan kun je ook daar direct een claim indienen om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Mocht de organisatie vragen om een officiële brief dan kun je die op korte termijn vinden op de website van de CAA.

©GCMAP, Flybe

Rescue fares

De luchthavens in het Verenigd Koninkrijk blijven wel bereikbaar vanaf Amsterdam Airport Schiphol door bijvoorbeeld KLM en easyJet. Het is op dit moment niet duidelijk of er zogenoemde rescue fares beschikbaar komen. Tijdens het vorige faillissement bood bijvoorbeeld Ryanair deze aan voor passagiers die een Flybe ticket hadden.

In 2020 ging de luchtvaartmaatschappij ook al failliet. Daarna kwam er een doorstart, waarbij de focus lag op het aanbieden van minder bestemmingen en een kleinere vloot. De vloot bestond sindsdien uit negen Bombardier Q400 Dash 8 toestellen. Er waren ook nog plannen voor Virgin Connect, maar deze zijn uiteindelijk nooit doorgevoerd.

Belfast City Airport ©BelfastCityAirport

Afbeeldingen ©GCMAP, Flybe, BelfastCityAirport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *