Jet2 permanent niet meer terug op Schiphol2 min leestijd

Jet2

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na de chaos die er de laatste maanden op Schiphol speelde heeft luchtvaartmaatschappij Jet2 heeft besloten niet meer terug te keren naar Nederland. Eerder deze maand maakte de Britse maatschappij al bekend voorlopig de vluchten naar Schiphol te schrappen.

Jet2 niet meer terug op Schiphol

Nu heeft Jet2 dus besloten helemaal niet meer terug te keren naar Schiphol. Voorheen vloog de maatschappij op Birmingham en Leeds maar door de capaciteitsproblemen op Schiphol waren deze vluchten al enige tijd geschrapt. Na 20 jaar op Schiphol gevlogen te hebben zegt Jet2 dus nu de Nederlandse luchthaven voorgoed vaarwel. De luchtvaartmaatschappij heeft namelijk laten weten dit jaar en volgend jaar niet meer terug te willen keren naar Schiphol. Daarmee neemt de concurrentie op de vluchten naar Birmingham en Leeds af. Op dit moment vliegen zowel KLM, EasyJet en FlyBe ook al naar deze twee bestemmingen. Deze vluchten blijven vooralsnog in de dienstregeling staan.

Jet2
Jet2 vliegt permanent niet meer op Schiphol (bron: Jet2)

Dat Jet2 naar 20 jaar vertrekt vanaf Schiphol is opmerkelijk aangezien dit een van de grootste Britse luchtvaartmaatschappijen is. Net als EasyJet en FlyBe is het een low-cost maatschappij die zich vooral richt op vakantievluchten naar het Middellandse Zee gebied. Daarnaast worden er ook veel andere bestemmingen aangevlogen vanuit de wat kleinere luchthavens binnen het Verenigd Koninkrij waaronder dus Birmingham en Leeds. Schiphol was tot nu toe een van deze luchthavens waar Jet2 op vloog.

Schiphol op lijst met probleemluchthavens CNN

Daarnaast komt Schiphol deze zomer nog meer in het slechte nieuws. De luchthaven staat nu namelijk hoog op de lijst van probleemluchthavens bij CNN. Deze zomer liepen volgens de Amerikaanse nieuwszender 41,5% van de vluchten op Schiphol vertraging op. Hiermee staat de Nederlandse luchthaven volgens CNN op de vierde plaats van alle luchthavens in Europa met de meeste vertraging. Eerder deze maand schreven we ook al een artikel op InsideFlyer over de luchthavens in Europa met de meeste vertraging. Hier eindigde Schiphol op de achtste plaats.

Uitgelichte afbeelding: Jet2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *