Met een klein budget naar het paradijs! Deel 5: Kauai (Hawaii)7 min leestijd

Hawaii, Kauai, budget, vakantie

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Hawaii staat bij veel reizigers op hun verlanglijstje. De paradijselijke eilanden liggen echter op maar liefst 20 uur vliegen van Nederland en staan bekend als een dure bestemming. Toch kun je ook met een klein budget vakantie vieren in het paradijs. Dit is het vijfde en voorlopig laatste deel uit een reeks van artikelen over de Hawaiiaanse eilanden. In dit artikel behandel ik het eiland Kauai, beroemd van de opnames van diverse films.

Vorig jaar is er al een reeks artikelen verschenen met o.a. tips over hoe je erg goedkoop naar Hawaii kunt vliegen en tips voor binnenlandse vluchten. Inmiddels zijn er ook al artikelen met tips voor de verschillende eilanden verschenen, waaronder het hoofdeiland Oahu, Big Island en Maui. In dit extra deel kom ik met tips voor het eiland Kauai, waar ik afgelopen februari ben geweest.

Hawaii, Kauai, budget, vakantie
Het eiland Kauai staat bekend om haar ruige tropische landschap!

Goedkoop naar Hawaii?

Er zijn vanuit Europa regelmatig goede deals naar Hawaii. Ik ben er zelf driemaal geweest en heb nooit meer dan 350 euro betaald voor een retour. Voor de reis naar Kauai afgelopen februari heb ik 310 euro per persoon betaald. KLM en Delta Airlines hadden vorig jaar een goede sale op vluchten naar America, waaronder ook Hawaii. Na een beetje puzzelen had ik uitgezocht dat vertrekken vanaf Inverness het goedkoopste was. We vlogen vanuit Inverness via Amsterdam en Los Angeles naar Kauai. Voor ons was vertrekken vanuit Inverness geen problem, aangezien we er direct een weekendje Schotland bij hadden geplakt.

Een aantal weken geleden was er opnieuw ook weer een goede deal naar Hawaii: voor nog geen 370 euro retour vanuit Italie met Air Canada. Helaas is de deal verlopen. Het is dus ook een kwestie van geluk hebben met boeken. Op het moment vlieg je met United vanaf 560 euro vanuit Amsterdam naar Honolulu, Big Island, Maui of Kauai. Overigens is dit ook een goede deal gezien de afstand. De deal kun je hier vinden.

Goedkoop naar Hawaii vanuit Amsterdam? Momenteel vanaf 560 euro met United.

De lange reis naar Kauai

We vertrokken dus met KLM vanuit Inverness. Na een lang weekend in hartje winter in Schotland vertrokken we naar de tropische warmte van Hawaii. Een omgekeerde wereld, letterlijk en figuurlijk. Na een korte vlucht vanuit Inverness kwamen we aan in Amsterdam waar de Boeing 747 naar Los Angeles al klaarstond.

De Boeing 747-400 van KLM die ons naar Los Angeles zou brengen.

Na aankomst in Los Angeles was het tijd voor de beruchte paspoortcontrole. In Los Angeles kan de wachttijd soms flink oplopen, maar wij hadden geluk. We waren direct aan de beurt en konden eigenlijk ook zonder vragen doorlopen. Zoals gewoonlijk bij een transfer in de Verenigde Staten moesten we onze koffers afhalen bij de bagageband en opnieuw inchecken. Aangezien onze derde vlucht met Delta Airlines zou zijn moesten we van de Tom Bradley International Terminal naar Terminal 5. Dit was een wandeling van een kleine 10-15 minuten en dus goed te doen.

Landing rond middernacht (lokale tijd) in Kauai.

Aankomst Kauai

Na een lange en vermoeiende reis kwamen we rond middernacht aan op de luchthaven Lihue van Kauai. Het tijdverschil maakt het extra vermoeiend. Het tijdverschil met Nederland is namelijk 12 uur.

Hawaii, Kauai, budget, vakantie
Welkom op Kauai! “Het groene eiland”

Na het afhalen van onze bagage stond de bus richting de autoverhuur al klaar. We hadden voor ons verblijf namelijk een auto gehuurd via Alamo. Het openbaar vervoer op het eiland is namelijk erg beperkt. Bovendien was de autohuur goed betaalbaar met zo’n 50 euro per dag inclusief alle verzekeringen en nul eigen risico. Het was ongeveer een uur rijden naar onze accommodatie in Koke’e State Park.

Hawaii, Kauai, budget, vakantie
Ons vakantiehuisje in Koke’e State Park.

We verbleven in een 4-persoons vakantiehuisje in het staatspark voor zo’n 80 euro per nacht. Deze vakantiehuisjes zijn het voordeligste te boeken via booking.com. Voor korting op een verblijf klik hier.

Road trip Kauai

Na een eerste nacht op het eiland zijn we begonnen aan onze road trip. Aangezien we verbleven in Koke’e zijn we de eerste dag ook in het park gebleven. We hebben eerst een kopje Hawaiiaanse koffie gedronken bij de Koke’e Lodge. Daarna zijn we naar de top van de vulkaan gereden, ook wel bekend als Pu’u O Kila Lookout.

Hawaii, Kauai, budget, vakantie
Pu’u O Kila Lookout.
Vanuit het uitzichtspunt starten verschillende wandelroutes. Afhankelijk van het seizoen kunnen de paden erg glad en modderig zijn. Het is ook mogelijk om helemaal naar de kust te lopen. Dit is echter een wandelroute van meerdere dagen.

Waimea Canyon

Wij hebben gekozen voor een andere wandeling die wat makkelijker begaanbaar was namelijk de Waimea Canyon Trail. Deze wandelroute moet je zeker niet overslaan als je een bezoek brengt aan het eiland!
Hawaii, Kauai, budget, vakantie
Waimea Canyon!

De wandelroute brengt je langs torenhoge kliffen naar een waterval. De wandeling is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees 😉

Waipo’o Falls: de wandelroute brengt je naar deze waterval!
De wandeling duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur en is een van de drukkere, maar wel mooiste wandelroutes van het eiland.
Prachtige uitzichten onderweg!

De kust van Kauai

Na drie nachten in het staatspark zijn we richting de kust gereden en vervolgens langs de kust richting het uiterste noorden van het eiland (Wainiha). Een route die normaal ongeveer 2 uur duurt, maar met alle stops van dien hebben we er ruim 8 uur over gedaan.

De kustlijn in het uiterste noorden van het eiland.

De route gaat door typische Hawaiiaanse dorpjes en volgt de prachtige kustlijn van Kauai.

Uitzicht onderweg naar Hanalei.

Het weer was wat minder deze dag, maar je kunt niet altijd alles hebben. Na een lange dag kwamen we aan bij onze tweede accommodatie, een Airbnb.

Ons tweede verblijf in een Airbnb. Links onze huurauto.

We verbleven in een kamer met privé keuken en badkamer in dit prachtige huis voor slechts 90 euro per nacht. Klik voor 25 euro korting op je eerste verblijf hier.

Koloa

Vanuit onze nieuwe accommodatie hebben we de bergen definitief achter ons gelaten en was het tijd voor zon, zee en strand. We verbleven dicht bij Koloa. Dit is overigens een heel leuk typisch dorpje. Ik heb er helaas geen foto meer van.

De kust rond Koloa is prachtig.

Rond Koloa bevinden zich veel resorts, echter de stranden zijn meestal openbaar. Vanuit de kust kun je zeeschildpadden en walvissen spotten. We hebben er flink wat gezien! Ook hebben we landschildpadden gezien.

Een landschildpad. Ze leven in een beschermd omheind gebied rond Koloa.

Ná Pali Coast

Kauai is natuurlijk beroemd om haar ruige kust. De Ná Pali Coast. Afgezien van de uitzichtspunten in Koke’e State Park heb je het beste uitzicht vanaf het water. Vanuit Hanapepe worden diverse catamarantochten georganiseerd langs de kust. Het is een erg prijzige excursie (ongeveer 150 tot 200 dollar per persoon), maar o zo de moeite waard. Bovendien is een klein ontbijt en een uitgebreide lunch inbegrepen.

Hawaii, Kauai, budget, vakantie
Onderweg naar de Nápali Coast!

We hadden deze dag wel geluk met het weer. Het was een stralende dag met een blauwe hemel. Zo stralend dat we dwars door het water heen konden kijken.

Het azuurblauwe water met Polihale State Park op de achtergrond!

De boot vertrok vroeg in de ochtend en duurde tot ongeveer 3 uur in de middag. Onderweg werden drankjes en snacks geserveerd (inbegrepen) en was snorkel equipment gratis beschikbaar.

De Ná Pali kust

Het was voor ons persoonlijk het beste uitzicht dat we ooit hebben gehad. Dit samen met het geluid van het water en Hawaiiaanse muziek op de achtergrond maakte het een onvergetelijke ervaring. Bovendien hebben we ook nog vele zeeschildpadden, dolfijnen en zelfs walvissen gezien. Helaas heb ik de foto’s hiervan nog op mijn Nikon staan, maar geloof mij het is een prachtige ervaring!

Hawaii, Kauai, budget, vakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *