Introductie: Met een klein budget naar het paradijs (Hawaii)3 min leestijd

Hawaii, Honolulu, Oahu

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Hawaii staat bij veel reizigers op hun verlanglijstje. De paradijselijke eilanden liggen echter op maar liefst 20 uur vliegen van Nederland en staan bekend als een dure bestemming. Toch kun je ook met een klein budget vakantie vieren in het paradijs. 

Hawaii, Honolulu, Oahu
De lange reis van Amsterdam naar Honolulu.

Vorig jaar heb ik spontaan een ticket naar Hawaii geboekt toen er een leuke fare van American Airlines voorbij kwam. Voor slechts 480 euro vloog ik retour vanuit Amsterdam via Londen en Los Angeles naar Honolulu. Ik vloog op de terugweg ook nog eens met de A380 van British Airways naar Heathrow.

Regelmatig zijn er leuke acties vanuit Europa naar Hawaii. Zo had Air Canada een paar maanden geleden vluchten via Toronto beschikbaar vanaf 400 euro retour vanaf diverse Europese luchthavens.

Hawaii, Honolulu
Voor slechts 520 euro van Amsterdam naar Honolulu met Air Canada.

British Airways had zelfs een deal beschikbaar voor 316 euro!

Hawaii, Oahu, Honolulu
Met British Airways naar Big Island voor slechts 316 euro.

Onlangs had KLM ook een leuke deal vanaf luchthavens in het Verenigd Koninkrijk. Tickets waren beschikbaar vanaf een kleine 300 euro. Aangezien mijn vorige verblijf op Hawaii zeer goed was bevallen en ik graag met KLM vlieg heb ik direct een ticket geboekt. In januari 2018 zal ik via Seattle afreizen naar het meest noordelijke en oudste eiland uit de reeks: Kauai.

Wil je zelf ook graag zo goedkoop afreizen naar Hawaii? Neem dan regelmatig een kijkje op ons forum of abonneer je via Facebook op de allerts van Fly4Free.

De archipel Hawaii

De Hawaiiaanse archipel bestaat uit 8 grote eilanden die samen de vijftigste staat van Amerika vormen. Van deze 8 eilanden is er 1 onbewoond en zijn er 2 in privé-bezit. Tijdens mijn eerste bezoek aan Hawaii vorig jaar heb ik 3 eilanden bezocht: Oahu, Maui en Big Island. De eilanden hebben een totaal verschillend karakter en trekken ieder hun eigen toeristen.

Oahu

Oahu is het meest toeristische eiland. Je vind er hordes met (Japanse) toeristen, met name in de resortwijk Waikiki. Veel toeristen zien echter enkel het strand en de resort, terwijl het eiland zo veel meer te bieden heeft. Zo zijn delen van de film Jurassic Park opgenomen op het eiland. Meer over Oahu lees je hier!

Hawaii, Oahu
De zuidkust van Oahu met de Koko-krater op de voorgrond en Honolulu op de achtergrond. Deze foto heb ik genomen tijdens een vlucht van Oahu naar Maui.

Maui

Maui is het op een na grootste eiland en staat vooral bekend om haar prachtige stranden. Het eiland is enorm populair onder de Canadezen. Langs de kust vind je talloze resorts, terwijl het binnenland rijk is aan ongerepte natuur.

De kust van Maui gezien vanuit het vliegtuig.

Big Island

Big Island is het grootste en jongste eiland van de reeks. Het eiland is nog zeer vulkanisch actief en kent mede daardoor een grote diversiteit aan landschappen. Doordat het eiland zo jong is zijn er vrijwel geen witte stranden, maar dat maakt het eiland er niet minder mooi op! Het eiland trekt in vergelijking met Oahu en Maui relatief weinig toeristen.

Hawaii, Big Island
De groene Waipio Vallei op Big Island.

De drie bovengenoemde eilanden zullen in de komende 3 weken uitgebreid aan bod komen. Elke week zal ik een ander eiland bespreken en tips geven voor een betaalbaar verblijf.

Het eerste artikel over Oahu staat inmiddels online. Volgende week zal een artikel over Big Island verschijnen en de week daarop een artikel over het eiland Maui. Ik zal eindigen met tips over hoe je het beste tussen de eilanden kunt reizen. Ook zal ik dan ingaan op een van de mooiste vluchten die ik ooit gemaakt heb in mijn leven.

 

Reacties

 1. Pieter zegt

  Ik ben op Oahu geweest (voor mijn werk, de baas betaald BC…) en een aanrader is daar om de Dole ananas plantage te bezoeken. De hele omgeving ruikt daar zoet, heerlijk!

 2. Nick de Mink zegt

  Ziet er supervet uit. Ben heel benieuwd naar je tips de komende periode. Aangezien ik een ticket heb Staan voor august 🙂 kan niet wachten .

 3. Andre zegt

  Ik ben alleen in Honolulu geweest voor 1 week. Aankomst was leuk met bloemenkrans, strand Waikiki Beach is geweldig, stad levendig, maar zat midden in de summerbreak (eind juni). Groot gedeelte van de jeugd uit het vasteland van de VS ging daar feest vieren. Enorm veel herrie tot 5 uur ’s ochtends en veel rotzooi op straat in de ochtend.
  Wel leuk om te zien: veel Japanse dames die ’s ochtends de stad ingingen en ’s middags met tassen vol artikelen weer naar het hotel liepen.
  Ik ga volgende keer wel echt wat verder kijken dan Honolulu.

 4. Ruben zegt

  Dag Roij
  Al googelend kom ik jouw site tegen en wie weet … over enkele weken in levende lijve in Kauai. Ik kocht maanden geleden ook spotgoedkope tickets. Kom de 17e januari toe in Lihue (op Kauai) en vertrek op 7 maart uit Kona (Big Island). Aangezien ik zoveel mogelijk wil kamperen en liften (om echt veel te zien) vergt het heel wat voorbereiding, dus ga ik jouw trip reports lezen en er uit halen wat voor mij nuttig kan zijn. (ongetwijfeld heel veel). Groeten en een fijne reis toegewenst.

 5. Manon zegt

  Wauw, ziet er supermooi uit! Voor mijn buitenlandse stage zou ik ook het liefst Hawaii rondreizen. Ik ben alleen nog wel druk op zoek naar een goedkope vliegreis. In plaats van 480 euro is het laagste retourtje wat ik kan vinden 1.411 euro…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *