LATAM stopt met Frankfurt – Madrid vlucht

Aandelen LATAM defintief in handen van Delta

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Slecht nieuws voor liefhebbers van LATAM’s ‘5th freedom’ route tussen Frankfurt en Madrid en vice versa. Vanaf 30 juni zal de Zuid-Amerikaanse airline rechtstreeks naar Frankfurt gaan vliegen vanaf thuisbasis Santiago. De unieke 5th freedom route tussen de Duitse en Spaanse steden komt hiermee te vervallen.

5th freedom

Middels een 5th freedom kan een airline vliegen tussen twee steden die beiden niet in het land van herkomst liggen. De vlucht tussen Frankfurt en Madrid was populair bij frequent flyers en av-geeks omdat er met een widebody, een Boeing 787 Dreamliner, werd gevlogen. De tarieven, vooral in business class, waren regelmatig erg aantrekkelijk. Reizigers kregen met de longhaul configuratie een ervaring die je niet vaak meemaakt op intra-Europese vluchten. Op InsideFlyer besteedden we er regelmatig aandacht aan. Zie onder andere:

LATAM
Business Class in de Dreamliner van LATAM

Vorig jaar maakte LATAM bekend dat het uit de Oneworld alliantie zou stappen. 1 mei aanstaande is het dan zo ver. Voor frequent flyers bij Oneworld, zoals British Airways‘ Executive Club, betekent dat geen miles en tier points meer op LATAM vluchten. Als de punten je niet interesseren, kun je in ieder geval nog een aantal maanden met een 787 binnen Europa vliegen.

H/T: OMAAT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *