Juni Recordmaand voor Delta

Delta A350

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Amerikaanse maatschappij Delta Air Lines had in juni 2018 een recordmaand. In die maand vervoerde Delta de meeste passagiers in de geschiedenis van het bedrijf. Het gaat om bijna 17,7 miljoen passagiers op alle routes van Delta en Delta Connection. Het totaal aantal passagiers van dit kwartaal was ook een record met maar liefst 50 miljoen passagiers.

Dagrecord

De maand juni vorig jaar kent bij Delta nog steeds een bijzondere dag in de geschiedenis. Op 30 juni 2017 werden de meeste passagiers ooit vervoerd. Het ging toen om 646.000 passagiers op een dag. Vorige week vrijdag was ook geen slechte dag. Toen vervoerde de Amerikaanse maatschappij slechts een paar duizend passagiers minder dan de bewuste dag in juni vorig jaar. De meeste drukke dagen komen voor Delta in het zomerseizoen.

Op 20 juli 2018 zal de maatschappij een record van 6.092 vluchten uitvoeren op een dag. Dit is het hoogste aantal vluchten op een dag dat dit jaar gevlogen zal worden. Zal dit een nieuw record opleveren voor Delta?

Uitbreiding

Delta heeft een flinke vloot van Boeing, Airbus en McDonnell Douglas toestellen. Delta Connection heeft ook toestellen van Bombardier en Embraer. Recentelijk kocht de maatschappij nog 20 CRJ900 toestellen van Bombardier aan.

Bombardier CRJ 900 toestel in Delta Connection livery

De uitbreiding zit echter niet alleen in de toestellen. De Amerikanen willen ook meer samenwerken met andere maatschappijen binnen en buiten het SkyTeam. Ook worden er regelmatig nieuwe routes toegevoegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *