Delta koopt 20 Bombardier CRJ900 toestellen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vorige week schreven we al over de nieuwe Bombardier CS300 toestellen die de Letse maatschappij airBaltic in ontvangst nam. Delta Air Lines meldt nu dat er een overeenkomst is gesloten met Bombardier voor de bestelling van 20 CRJ900 toestellen. Deze nieuwe vliegtuigen zullen ingezet worden op regionale routes van Delta Connection. De levering zal eind dit jaar beginnen en uiterlijk duren tot 2020. Oudere toestellen van Delta Connection zullen worden uitgefaseerd.

Delta Connection

Onder Delta Connection vallen een aantal regionale airlines die korte en middellange vluchten uitvoeren in Noord-Amerika. Deze vluchten worden vooral ingezet om de diverse hups van Delta met elkaar te verbinden. Je vliegt bijvoorbeeld met Delta van Amsterdam (AMS) naar Calgary (YYC) via Seattle (SEA). Vanaf Seattle stap je over op Compass of Endeavor Air. De belangrijkste reden dat Delta deze airlines inzet is omdat gebruik van grotere toestellen niet efficiënt is op deze relatief korte routes.

Bombardier toestel met Delta livery
Bombardier toestel met Delta livery

Bombardier CRJ-900

De Bombardier CRJ900 is uitgerust met 70 stoelen, waarvan 12 in First Class, 20 in Delta Comfort+ en 38 in de Main Cabin (Economy). Ze zijn allemaal uitgerust met Bombardiers nieuwe Atmosphère Cabin met ruimere bagagevakken, grotere toiletten en een modern ontwerp. De catalogusprijs van deze bestelling door Delta is ruim 961 miljoen dollar.

In totaal heeft Bombardier al 1953 toestellen van de CRJ-serie in bestelling staan.

Atmosphère Cabin

De nieuwe CRJ serie biedt de zogenaamde Atmosphère Cabin. Dit is een cabine ontworpen als antwoord op de verwachtingen van de moderne reiziger. Deze cabine moet het comfort, gemak en toegankelijkheid van het toestel vergroten.

De bagagevakken geven tot 50% meer ruimte per passagier. De stoelen zijn allemaal voorzien van een stopcontact. De toegang tot het toestel is ruimer en ook het gangpad is breder. Daarmee wil Bombardier passagiers met verminderde mobiliteit tegemoetkomen. Het toilet is dan ook geschikt(er) gemaakt voor minder validen.

Ruimere toegang tot het toestel en een breder gangpad
Ruimere toegang tot het toestel en een breder gangpad
Stoelen in de CRJ900
Stoelen in de CRJ900

Ook zijn de toestellen gereed gemaakt om wifi en inflight entertainment te kunnen installeren. Of dat er ook daadwerkelijk komt is uiteraard aan Delta Connection.

Op deze website geeft Bombardier een mooi overzicht van alle voordelen van de Atmosphère Cabin.

Reacties

  1. Victor zegt

    Alle Delta Connection vliegtuigen hebben Wifi en inflight entertainment tegenwoordig – inclusief de oudjes;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *