airBaltic ontvangt 9e Bombardier CS3002 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Letse luchtvaartmaatschappij airBaltic ontving afgelopen week haar negende Bombardier CS300 met registratie YL-CSI. In totaal zullen er in 2018 14 van deze toestellen toegevoegd worden aan de vloot van airBaltic. De maatschappij vervoerde al meer dan 1 miljoen passagiers op meer dan 11.000 vluchten in de CS300 toestellen. Afgelopen maand werd nog een bestelling geplaatst voor 30 extra Bombardier CS300 vliegtuigen, met de optie om er nog eens 30 bij te bestellen. Deze uitbreiding van de vloot moet de groei van de Baltische maatschappij in te toekomst nog verder doen toenemen.

Vloot

Naast de Bombardier CS300 heeft airBaltic ook twaalf toestellen van het type Q400 NextGen. Dit kleinere toestel heeft een capaciteit van 76 stoelen tegenover 150 van de CS300. Ook zijn er nog vijf Boeing 737-500 en zes Boeing 737-300 toestellen met een capaciteit van respectievelijk 120 en 142-146 stoelen.

Het mag duidelijk zijn dat de Letse maatschappij zich vooral wil richten op fabrikant Bombardier. In de toekomst zou de vloot uit maar liefst 74 van deze vliegtuigen bestaan. Het toestel is favoriet omdat het een stuk stiller is dan vergelijkbare vliegtuigen. Daarnaast zijn de stoelen en ramen groter. Ook is er meer ruimte voor handbagage in de bagagebakken. Volgens airBaltic is de CS300 momenteel het groenste commerciële vliegtuig dat er beschikbaar is in de markt. Het gaat dan om een lagere uitstoot van schadelijke uitstootgassen.

De Bombardier CS300 heeft ruime bagagebakken waardoor er meer handbagage meegenomen kan worden
De Bombardier CS300 heeft ruime bagagebakken waardoor er meer handbagage meegenomen kan worden
Interieur van de Bombardier CS300
Interieur van de Bombardier CS300
De 'stille' motoren van de Bombardier CS300
De ‘stille’ motoren van de Bombardier CS300

Benieuwd hoe de CS300 er van binnen uitziet? airBaltic maakte deze prachtige virtual tour van het vliegtuig van Bombardier. Ons InsideLook artikel van de inaugurele vlucht naar Schiphol lees je hier.

Groei

Dat airBaltic zoveel nieuwe toestellen aanschaft is niet verwonderlijk. De maatschappij groeide afgelopen maand 22% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Het aantal uitgevoerde vluchten nam 14% toe. Het netwerk reikt van Europa en Scandinavië tot het Midden-Oosten. airBaltic vliegt op 70 bestemmingen vanuit Riga, Tallinn en Vilnius. Voor het zomerseizoen werden er acht nieuwe bestemmingen geïntroduceerd vanuit Riga: Malaga, Lisbon, Split, Bordeaux, Gdansk, Almaty, Sochi en Kaliningrad. Daarnaast is er sinds kort een directe route tussen Tallinn en Londen. airBaltic vliegt ook vanuit Amsterdam Airport Schiphol naar meerdere bestemmingen in de Baltische staten.

Reacties

  1. Miya zegt

    Vorige maand nog met Bombardier CS300 van Airbaltic gevlogen. Zijn erg prettige vliegtuigen met veel ruimte en goede verlichting met 2×3 stoelen inrichting. Vind ze een stuk prettiger dan de 737-800/900.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *