Versnelde grenspassage: Singapore

Changi immigration

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Technologie speelt een steeds prominentere rol op de luchthaven, vooral om processen te automatiseren en te versnellen. Zo ook bij de grenscontrole. Binnen Europa kunnen houders van een Europees paspoort vaak gebruik maken van automatische poortjes. Hiervoor is geen registratie nodig. Buiten Europa biedt een aantal landen ook een vergelijkbare service aan. De voorwaarden en de procedure verschillen sterk per land. In deze serie behandelen we steeds één land dat een vorm van versnelde grenspassage aanbiedt. Deze keer: Singapore.

Singapore Changi Airport

Wereldwijd staat Changi bekend als een van beste, zo niet dé beste, luchthaven. Er zijn uitstekende (gratis) faciliteiten voor een overstap en over het algemeen is de luchthaven ook heel efficiënt. Erg lange rijen zijn er niet vaak, maar tijdens de piekuren – richting Europa ’s avonds laat – kan het toch druk zijn. Om de handmatige controle te omzeilen kunnen reizigers, inclusief Nederlandse en Belgische paspoorthouders, gebruik maken van de Automated Immigration Gates (AIG).

Automated Immigration Gates

Inkomende reizigers moeten tegenwoordig hun vingerafdruk laten nemen bij de aankomst paspoortcontrole. Hierdoor is het bij vertrek ook voor niet-Singaporese reizigers mogelijk bij vertrek gebruik te maken van de Automated Immigration Gates. Deze zijn te vinden in alle terminals. Voer simpelweg je paspoort in, ga het poortje in en scan vervolgens je rechterduim. Het is wel belangrijk om te weten dat je bij gebruik van de AIGs géén exit stempel in je paspoort krijgt, mocht je die sparen.

In de nieuwe Terminal 4 van Changi is nog veel meer geautomatiseerd, van inchecken en bagage-afgifte tot paspoortcontrole en ook boarding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *