Nieuwe kids-gadgets voor een onbezorgde reis bij Air France

Nieuwe kids-gadgets voor een onbezorgde reis bij Air France

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Hoe fijn is het dat je heerlijk met je gezin op vakantie kan, een vliegvakantie. De kids zitten lekker in de stoel en je hoeft er niet naar om te kijken. Ze zijn heerlijk aan het spelen en, het aller belangrijkste misschien wel, ze zorgen niet voor onrust in de rest van het vliegtuig. Om reizen met kinderen nog comfortabeler en fijner te maken heeft Air France enkele nieuwe kids-gadgets geïntroduceerd. Het zijn de kleine dingen die het reizen net wat minder stress bezorgen, denk aan apps, kleurplaten of zelfs een meditatie programma.

Kinderen bij Air France

Jaarlijks vliegen er vele gezinnen met kinderen in het vliegtuig van Air France de wereld over. Zo’n 1.400.000 kinderen gaan met Air France mee, waarvan zelfs 300.000 kinderen alleen reizen. De Franse maatschappij vindt het belangrijk dat families een stress vrije reis hebben met hun kinderen, daarom doen ze er alles aan om dit te bewerkstelligen. Dit gebeurt bij Air France al wanneer je je reis boekt, tot dat je weer thuis bent. Bijvoorbeeld door het gebruik van de ‘Air France-‘ en ‘Air France Kids-app’. Echter heeft de maatschappij nu andere nieuwe gadgets geïntroduceerd, waarover we je hier graag meer vertellen.

Voor jong en oud: meditatieprogramma

Meditatie zul je denken? Ja, Air France heeft speciaal voor ouders en kind een aantal meditatieprogramma’s bedacht voor in het vliegtuig. Dit om ervoor te zorgen dat je net wat meer kunt ontspannen. Het programma heet ‘Mind’. Er is een aanbod van 12 meditatie programma’s, beschikbaar in vier talen. Zes programma’s zijn speciaal ontwikkeld voor de kinderen van vier jaar en ouder. De kinderprogramma’s zijn gebaseerd op het best verkochte boek van Eline Snel “Stilzitten zoals een kikker’. Ook zijn er zes programma’s ontwikkeld voor de ouders.

Nieuwe kids-gadgets voor een onbezorgde reis bij Air France
Zes meditatieprogramma’s voor kind en ouder

Tovenarij aan boord

Op long-haul vluchten kunnen kinderen nu magische trucs leren. Aan het begin van elke vlucht krijgen de kinderen een gameskit. In deze kits zitten verschillende attributen die gebruikt kunnen worden voor het leren van kunstjes. Ouders zullen ervan onder de indruk zijn, aldus Air France. Is jouw bagage ook ineens verdwenen?

Gameskit

Voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 8 zijn er nieuwe gamekits ontworpen. Naast het kleurboek met kleurpotloodjes zijn er enkele gadgets aan toegevoegd. Denk aan antistressballen, een aantal kleine dieren, spelletjes en een leuk magnetisch fotolijstje.

Als je voor vertrek de ‘Air France Kids App’ gedownload hebt, kun je deze gebruiken in het vliegtuig. Er zit namelijk in de gameskit ook een kaart om in te kleuren. Op de kaart staat een vliegtuig in een landschap getekend. Als je kind deze ingekleurd, kan deze daarna met de Air France Kids App tot ‘leven’ worden gebracht. Ook kan het kind door delen van de 3D-kaart in de app te fotograferen stickers verzamelen. De tekening blijft dus niet alleen plat, maar komt tot leven, wat vele kinderen super leuk zullen vinden!

Nieuwe kids-gadgets voor een onbezorgde reis bij Air France
Gameskit voor kids tussen 3 en 8 jaar oud.

Alleen reizende kids

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat de kids alleen van A naar B moeten reizen. Dan is het wel zo geruststellend dat het allemaal goed verloopt, en je daar af en toe een berichtje van krijgt. Daar heeft Air France dan ook iets op bedacht. Als de kinderen op het vliegveld aankomen worden ze door een Air France Agent ontvangen, en blijven ze continue begeleid worden. Daarnaast is er een speciaal onderdeel in de Air France App ontwikkeld waardoor ouders hun kinderen kunnen volgen. Om te beginnen kunnen ouders de tickets via de app voor de kinderen boeken. Als de reis begint kunnen ze realtime zien waar de kinderen zich bevinden. Bijvoorbeeld op bij de incheckcounters, de gate of in het vliegtuig. Het mooie van deze informatie is dat je die ook kunt delen met de persoon die het kind op de bestemming opwacht. De persoon die het kind opwacht kan ook laten weten dat het kind is aangekomen via de app, bijvoorbeeld door het terugsturen van een foto.

Nieuwe kids-gadgets voor een onbezorgde reis bij Air France
Alleen reizende kids met begeleiding van Air France

Op het vliegveld van Paris Charles de Gaulle in terminal 2E en L kunnen kinderen ook ‘overblijven’ op een leuke plek die speciaal voor hen ontworpen is. Er is een rustruimte, een speelkamer voor kinderen tussen de 5 en 9 jaar, een gedeelte met bibliotheek. Ook is er een ruimte met TV en een ruimte met een PS4-console, tafelvoetbal en Wi-Fi in heel de ruimte.

Voor de aller kleinste

Reis je met nog kleinere kinderen, dan heeft Air France daar ook iets nieuws voor bedacht. Bij aankomst in het vliegtuig krijgen gezinnen met jonge baby’s op long-haul vluchten in Premium Economy, Business Class en La Première een speciale babykit. Deze bevat een aantal leuke spullen. Wat te denken aan een slabbetje, een knuffel en een lepel voor de maaltijd. Ook handig is een luier, doekjes en Niveau hydraterende crème. Helaas is het niet beschikbaar voor de Economy-reiziger.

Nieuwe kids-gadgets voor een onbezorgde reis bij Air France
Babypakket

Wat wel voor elke reiziger met kind beschikbaar is zijn de ‘Teddy-tags’. Het is natuurlijk nooit fijn dat je kind de knuffel kwijtraakt. Daarom heeft Air France de Teddy-tag bedacht. Deze doe je al bij het inchecken van je bagage aan de knuffel. Mocht deze ergens verloren raken, dan kan men aan de hand van de tag de knuffel weer met het juiste kind herenigen.

Nieuwe kids-gadgets voor een onbezorgde reis bij Air France Nieuwe kids-gadgets voor een onbezorgde reis bij Air France

Als laatste zijn er dan nog de maaltijdpotjes. Voor de baby’s tussen de 6 en 24 maanden zijn er nu speciale maaltijden aan boord. Deze bestaan uit een potje met hartig voedsel, een potje met een dessert, melk en vingerkoekjes. Belangrijk is wel dat je deze maaltijden uiterlijk 24 uur voor vertrek bestelt.

Ga je dus binnenkort met kinderen op reis en vlieg je met Air France, dan kun je dat heel relaxt doen. Air France zorgt voor verschillende gadgets en maaltijden waardoor je eigenlijk helemaal niet hoeft om te kijken naar je kind, ze krijgen misschien nog wel meer aandacht van het cabinepersoneel dan dat jij krijgt 😉 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *