InsideLook: Singapore Airlines KrisFlyer Gold Lounge Singapore Airport5 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Bij InsideFlyer krijgen we af en toe de mogelijkheid om bijzondere plekken te bekijken. Zo vlogen we mee met een van de eerste KLM Premium Comfort vluchten, hadden we een exclusief diner bij het Raffles Singapore en maakten we een luxe tour door de wijngaarden van de Australische Adelaide Hills. In samenwerking met Singapore Airlines bekeken we eerder ook The Private Room, de meeste exclusieve First Class lounge van SQ. We mochten daarna ook de Singapore Airlines KrisFlyer Gold Lounge bekijken, waarover je in deze InsideLook alles leest (en bekijkt).

Singapore-Changi Airport

De internationale luchthaven van Singapore is de hub van Azië en biedt verbindingen met bestemmingen over de gehele wereld. De luchthaven ligt vlakbij de stad en is daarmee goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Alle grote airlines vliegen op deze luchthaven. Denk naast Singapore Airlines onder meer aan Emirates, Qantas, Qatar Airways, KLM, Air France en Cathay Pacific (Terminal 1). En Swiss, United, Lufthansa en Singapore Airlines (Terminal 3) zijn hier ook actief.

Singapore Airlines heeft vier lounges in Singapore. De KrisFlyer Gold en SilverKris zijn Business Class lounges, waarbij laatstgenoemde de luxere is. De airline heeft twee First Class lounges. The Private Room is exclusief voor SIA First Class passagiers en de ‘normale’ First Class Lounge is ook toegankelijk voor Star Alliance First Class passagiers. Deze InsideLook gaat over de Singapore Airlines KrisFlyer Gold Lounge.

Toegang Singapore Airlines KrisFlyer Gold Lounge

De Singapore Airlines KrisFlyer Gold Lounge is toegankelijk voor KrisFlyer Elite Gold en Star Alliance Gold leden die reizen met Singapore Airlines in Economy of Premium Economy. Singapore Airlines Business Class reizigers kunnen terecht in de uitgebreidere SilverKris Lounge. Solitaire PPS Club, PPS Club, KrisFlyer Elite Gold en Star Alliance Gold deelnemers die vliegen op een Star Alliance vlucht en reizen in Premium Economy of Economy hebben ook toegang de KrisFlyer Gold Lounge. Alle details over de toegangsregels voor de SQ lounges lees je hier.

Op ons YouTube-kanaal vind je ook een video-impressie van deze InsideLook van de Singapore Airlines KrisFlyer Gold Lounge op Singapore Airport. Wist je trouwens dat je op ons YouTube-kanaal nog veel meer reviews, InsideLooks en trip reports kunt bekijken? We posten regelmatig nieuwe video’s, dus volg ons kanaal om geen video te missen!

Faciliteiten Singapore Airlines KrisFlyer Gold Lounge

De toegang tot de Singapore Airlines Gold Lounge is op deze luchthaven niet bij de Business en First Class lounges te vinden. Je wandelt hiervoor een stukje terug. De ingang van de lounge staat echter goed aangegeven middels het KrisFlyer Gold Lounge Logo.

Als je de lounge binnenwandelt is de herkenbare vormgeving en inrichting van Singapore Airlines ook hier goed zichtbaar. Het geheel is dan ook stijlvol ingericht. Het valt ook meteen op hoe licht de lounge hier is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld The Private Room en de First Class lounge heb je hier direct zonlicht én uitzicht op het vliegveld. Een mooie bijkomstigheid als je wat langer in de lounge verblijft.

Na binnenkomst bij de check-in desks loop je meteen de lounge in. Aan de rechterkant staan nog wat hoge tafels en stoelen, maar daarna kom je gelijk in het loungegedeelte. Blauwe, grijze en lichtbruine lederen stoelen wisselen elkaar af en zijn voorzien van tafeltjes met meer dan voldoende stopcontacten. Er zijn verschillende hoekjes gecreëerd die wat meer zijn afgezonderd om rustiger te kunnen zitten. De zitjes zijn zowel geschikt voor groepen als individuele reizigers.

Als je bij de ingang rechtsaf slaat kom je in het grootste zitgedeelte. Aan de rechter wand is de toegang tot de nette toiletten en douches te vinden. Net als in de andere SQ lounges zijn de toiletten en douches ook hier ruim en voorzien van de belangrijkste amenities. Je ziet wel dat dit in de Gold Lounge wat ‘soberder’ is dan bij de andere lounges. Ook is er een baby verschoonruimte beschikbaar.

Verderop volgt het buffet met eten en drinken. Deze is een stuk kleiner dan in de andere SQ lounges. In deze lounge is helaas ook geen live cooking station aanwezig. Meer over het aanbod van eten en drinken lees je later in deze InsideLook van de Singapore Airlines KrisFlyer Gold Lounge.

Eten en drinken

Zoals gezegd is het aanbod van eten en drinken in deze lounge wat beperkter dan in de andere Singapore Airlines lounges. Maar het aanbod is zeker ook niet slecht te noemen, er is voldoende keuze.

Qua warme maaltijden is er vooral keuze uit Aziatische gerechten. Denk bijvoorbeeld aan vers gestoomde dumplings, rijstgerechten en soep. Voor de liefhebbers zijn er ook voorverpakte sandwiches te krijgen met kip-pesto en zalm-mayonaise. Je kunt ook zelf een verse salade samenstellen. Tot slot zijn er nog enkele desserts. Denk daarbij aan slagroomsoesjes, mangocake en vers handfruit.

Voor het drinken is er naast verse koffie en de bekende TWG thee ook keuze uit diverse frisdranken. Bijvoorbeeld  Sweppes, Coca-Cola, 7-up en voorverpakte sappen. Daarnaast is er zowel Tiger als Heineken bier te krijgen. Deze lounge heeft geen aparte bar, maar er zijn wel vier verschillende wijnen te ‘tappen’.

Service

Het is duidelijk dat in deze lounge de nadruk wat minder op de persoonlijke service ligt. Uiteraard wordt alles netjes schoongehouden en bijgevuld. Maar er is geen aparte service desk. Voor vragen kun je terecht bij de desks bij de ingang van de lounge.

De KrisFlyer Gold Lounge is zeker niet klein, maar met de aantallen reizigers bij Singapore Airlines kan het wel erg druk worden. Op het moment van ons bezoek was het overigens erg rustig.

Bron afbeeldingen InsideLook Singapore Airlines KrisFlyer Gold Lounge: InsideFlyer – Christian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *