Review: Singapore Airlines SilverKris Lounge Singapore6 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Singapore wordt ook wel als de hub van Azië gezien, dus dan mag je een luchthaven van wereldklasse verwachten. Frequent flyers kunnen hier ook hun lol op met tientallen airport lounges. Denk bijvoorbeeld aan de vermaarde The Private Room van Singapore Airlines, waar we eerder als eens een kijkje mochten nemen. Deze keer bezochten we de Singapore Airlines SilverKris Lounge op het vliegveld van Singapore en in deze review lees je er uiteraard alles over.

Singapore-Changi Airport

Zelf ben ik door de jaren heen diverse keren op de internationale luchthaven van Singapore geweest. En het is zeker een van mijn favorieten, naast thuisbasis Schiphol natuurlijk. Alles is goed geregeld en het vervoer van en naar het vliegveld is prima. Singapore Changi Airport ligt op een klein half uurtje per taxi van het stadscentrum van Singapore. Met het openbaar vervoer is het vliegveld ook prima bereikbaar. Bijvoorbeeld met bus 36 of de groene metrolijn East West Line.

The Jewel is natuurlijk een absoluut hoogtepunt. Het gebouw naast de terminal bestaat uit een shopping mall en veel verschillende restaurants en cafés. Maar alles draait uiteraard om de grote waterval genaamd ‘HSBC Rain Vortex’. Je kunt hier regelmatig genieten van een licht- en geluidsshow, alhoewel de waterval op zichzelf ook al indrukwekkend is.

Nagenoeg alle grote internationale maatschappijen vliegen op Singapore. De luchthaven beschikt over vier terminals. Singapore Airlines vliegt vanaf T1, 2 en 3. Emirates, Qantas, Qatar Airways, KLM, Air France en Cathay Pacific vliegen vanuit Terminal 1. Voor onder meer Swiss, United, Lufthansa en Singapore Airlines ga je naar Terminal 3.

Singapore Airlines heeft in verband met de pandemie niet al haar lounges geopend. Zo zijn onder meer de SilverKris lounge in Hong Kong, Seoul en Taipei nog dicht. De lounges in Australië, Thailand,  het Verenigd Koninkrijk en de Filipijnen zijn wel geopend, naast de lounges in Singapore. Een overzicht van alle lounges vind je hier, inclusief de openingstijden en locatie.

SIA heeft op het moment vier airport lounges in Singapore. De SilverKris Lounge is een Business Class lounge. De KrisFlyer Gold is voornamelijk bedoeld voor elite frequent flyers die Premium Economy of Economy vliegen. Singapore Airlines beschikt daarnaast over twee First Class lounges: het vermaarde The Private Room (check hier onze InsideLook) en de ‘reguliere’ First Class Lounge (check hier onze InsideLook).

Toegang Singapore Airlines SilverKris Lounge

De SIA SilverKris Lounge op Singapore Airport is een Business Class lounge. Dus alle Business Class pax van Singapore Airlines en Star Alliance partners hebben gratis toegang op de dag van hun vlucht. Elite deelnemers van SIA en Star Alliance krijgen ook hebben toegang als zij in Business Class vliegen. Solitaire PPS Club leden mogen ook gebruik maken van de First Class Lounge, ongeacht hun reisklasse. PPS Club leden hebben toegang tot de SilverKris Lounge, ongeacht hun reisklasse. KrisFlyer Elite Gold en Star Alliance Gold members die in Premium Economy of Economy vliegen mogen gebruik maken van de KrisFlyer Gold Lounge. In deze tabel van Singapore Airlines zijn alle toegangsvereisten duidelijk op een rijtje gezet.

De SilverKris lounge is te vinden in Terminal 2 op de derde verdieping. De lounge bevindt zich tussen de A en E gates. De ingang van de Singapore Airlines SilverKris Lounge, waar deze review over gaat, is te vinden naast de First Class lounge en The Private Room. Je kunt de roltrap tegenover de Rolex Store naar boven nemen. Hier staat ook het logo van de SilverKris lounge aangegeven op een groot glazen kunstwerk dat eerder dit jaar werd onthuld. Het kunstwerk is geïnspireerd op bloemen uit Singapore.

Als ik eenmaal de ingang heb gevonden en naar binnen wandel word ik meteen vriendelijk welkom geheten. Dit zijn we inmiddels gewend bij Singapore Airlines. Na controle van de tickets mogen we naar binnen!

Faciliteiten SilverKris Lounge

Het is meteen duidelijk dat de elegante stijl van de andere lounges ook hier is doorgevoerd. De lounge is best groot. Bij de ingang kun je linksaf en rechtsaf. Als je de rechterkant inloopt is er rechts een grote bar. Hier is overdag een barista service en ‘s avonds worden er (alcoholische) dranken op bestelling bereid. Er is links van de bar ook een klein buffet met verschillende soorten sterke drank om je eigen drankje klaar te maken. Je kunt er ook nootjes en chips pakken. Achter dit buffet is ook een koeling met frisdranken.

Als je verder doorloopt is er heel wat zitruimte te vinden in verschillende soorten. Denk aan hoge en lage tafels met stoelen, banken, zitjes voor passagiers die alleen reizen en in gezelschap. Overal is voorzien in stopcontacten en USB-poorten om bijvoorbeeld je mobiele apparaten op te laden. Achterin is nog een tv-scherm op de wand gemonteerd waar je sportuitzendingen kunt bekijken. Over de gehele lengte van dit gedeelte van de lounge heb je overigens uitzicht op de gates en platforms.

Als je bij de ingang naar links gaat kom je in een heel ander gedeelte. Het is hier ook een stuk drukker. Voordat je het loungegedeelte inkomt is er rechts nog een service desk en links de KrisShop. In het loungegedeelte vind je aan deze kant voornamelijk hoge tafels en stoelen. Aan de linker kant start meteen het buffet en de live cooking stations (ja, er zijn er meerdere). Als je verder doorloopt is er rechts nog een wat afgescheiden gedeelte van de lounge. Hier is het wat rustiger. Er is bijvoorbeeld ook voorzien in afgeschermde zitplekken voor wat meer privacy. Ook hier heb je uitzicht op het vliegveld.

De nette toiletten en douches zijn voorin de lounge te vinden. De vormgeving is erg goed en alles ziet er netjes en schoon uit. Uiteraard zijn de faciliteiten hier niet zo groot en uitgebreid als in The Private Room en de SIA First Class Lounge, maar ze zijn zeker bovengemiddeld.

Eten en drinken

Wat betreft eten en drinken is het aanbod in de SilverKris Lounge echt heel uitgebreid. De verschillende buffetten bieden voor ieder wat wils. Van voorverpakte sandwiches, fruit, yoghurt en salades, tot vers bereide maaltijden. Maar er zijn ook diverse live cooking stations. Hier kun je onder meer verse Laksa soep krijgen, een van dé lokale gerechten van Singapore. Er is ook keuze uit Chinese dimsum en noodles.

Bij de verschillende drankbuffetten kun je koffie en TWG thee pakken. En er is ook de mogelijkheid om je eigen cocktails samen te stellen. Gedurende de openingstijden van de bar (vanaf 17.30 uur) kun je ook cocktails en andere drankjes op bestelling laten maken.

Service

In deze review gaan we ook in op de service in de Singapore Airlines SilverKris Lounge op de luchthaven van Singapore. En deze is wederom erg goed. Je wordt overal netjes geholpen en te woord gestaan. De medewerkers zijn heel geduldig. Alles wordt zeer frequent schoongemaakt en netjes gehouden. Ten tijde van het bezoek was de grote bar wel gesloten, dat was jammer aangezien deze zo prominent aanwezig is. Als zo’n service dan niet aangeboden wordt dan valt het extra op.

Het kan in deze lounge flink druk worden. Aan het begin van ons bezoek viel het nog mee, maar naarmate de tijd vorderde werd het steeds drukker. Ondanks de grootte van de lounge kan dat het comfort wel verminderen natuurlijk. Er waren in ieder geval meer dan genoeg medewerkers om alles netjes te houden en in goede banen de leiden.

Foto’s Review Singapore Airlines SilverKris Lounge: Christian – InsideFlyer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *