Hoe werkt de KLM Messenger App?4 min leestijd

Hoe werkt de KLM Messenger App?

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In verschillende artikelen hebben we op InsideFlyer al regelmatig geschreven over applicaties die je reis zeker comfortabeler kunnen maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Skywards App, Reward App, Android KLM App, American Express app of andere verschillende reisapps. KLM heeft ook tal van verschillende apps ontwikkeld. Ook biedt KLM via verschillende andere media allerlei mogelijkheden aan. Zo kun je ook met de Messenger App van Facebook allerlei handige dingen doen. In dit artikel zullen we de functies van de KLM Messenger App voor je op een rijtje zetten.

iOS & Android

In dit artikel ga ik voornamelijk uit van de KLM Messenger App die draait op een iOS besturingssysteem (Apple). Echter werkt het over het algemeen hetzelfde, zeker de Messenger App.

De Messenger App download je hier voor iOS en hier voor Android. Je kunt Messenger ook via je internetbrowser en dan de website van Facebook gebruiken. Als je bent ingelogd met je Facebookaccount kun je via je browser op je pc gebruik maken van de Messengertool. Te herkennen aan dit logo:

Hoe werkt de KLM Messenger App?

Plan & Boek

De eerste optie van de Messenger App is de ‘Plan&Boek’ optie. Onder dit kopje kun je verschillende zaken regelen. Je kunt bijvoorbeeld een reis boeken via de app. Klik hier dan op ‘Boek je vlucht’. Je wordt uiteindelijk doorverwezen naar een volgende website waar je dan je vlucht zou kunnen boeken.

Wil je de status van je aankomende vlucht even checken, ook dat is mogelijk via de button ‘check status van je vlucht’. Er komt een nieuwe pop-up venster in de app. Hier kun je je vluchtnummer en vertrekdag of bestemming en vertrekluchthaven in te geven.

Ook op je reis is het fijn de weg te vinden op het vliegveld. In het geval van KLM hebben ze de plattegrond van Schiphol toegevoegd. Klik voor de plattegrond op ‘Schiphol Map’. Ook krijg je hier dan een pop-up met een nieuw venster.

Hoe werkt de KLM Messenger App?

Voor bovenstaande acties, dus het boeken van een vlucht, checken van de vluchtstatus en de Schipholkaart gebruiken zou je ook de KLM App kunnen gebruiken. Het voordeel daarvan is dat je geen pop-up vensters geopend krijgt. Je werkt dan dus geheel in de app.

Nog een andere interessante functie is dat je een prijsalert aan kunt zetten, of meerdere alerts kunt beheren. Je kunt kiezen voor een reisklasse, maximale prijs en vanwaar je waar heen wilt in een bepaalde periode. Zodra er tickets voor die prijs beschikbaar zijn krijg je hiervan een melding.

Hoe werkt de KLM Messenger App?

De laatste functie binnen ‘plan & boek’ is de bagagescanner. Daarover kun je in dit artikel meer lezen.

Mijn reis

Je wilt natuurlijk ook goed je geboekte reis beheren. Daarom kun je via de KLM Messenger App ook bepaalde zaken regelen die daar betrekking op hebben. Via de booking.com tool kun je namelijk hotels reserveren. Of een auto via de Cartrawlertool. Beide openen in pop-up venster.

Dan wil je natuurlijk ook enkele activiteiten ondernemen op je bestemming, maar je weet wellicht niet wat. Een overzicht aan activiteiten kun je vinden via GetYourGuide dat ook geïntegreerd is in de Messenger App. Om ook het belangrijkste van je buitenlandse reis te regelen, namelijk het visum, is ook hieraan gedacht. KLM werkt hier samen met de Visum Centrale waar je een eventueel visum kunt aanvragen.

Hoe werkt de KLM Messenger App?

Fun stuff

Hoe werkt de KLM Messenger App?

Ook tijdens je reis kan de KLM Messenger App je nog van pas komen. Om dan je reis namelijk nog wat leuker te maken, vooral voor de kleinere reizigers, zijn er een tweetal leuke onderdelen toegevoegd. Eerder schreef Kilian al over ‘Tune into your Travel’. Hier kun je daar meer over lezen. Naast deze toevoeging waarbij de AR-technologie gebruikt wordt om je omgeving leuker te maken is er ook nog een andere leuke toevoeging. Namelijk de game ‘Flying the Sky’. Je moet een vliegtuigje besturen en punten halen. Hoe langer je in de game blijft hoe beter en telkens veranderd het vliegtuig dan als je naar een hoger level gaat.

De KLM Messenger App heeft dus tal van functies die je kunt gebruiken voor je reis. Van de boeking tot aan de voorbereiding en enkele tools die tijdens de reis kunt gebruiken. Enkele van deze tools zijn ook terug te vinden in bijvoorbeeld de KLM App. Wellicht is in dat geval die app praktischer. Echter is juist de interactie met bijvoorbeeld de Chatbot BB ook wel weer leuk.

Beeldmateriaal: Facebook en KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *