Frequent flyer miles verdienen met Rocketmiles3 min leestijd

rocketmiles, frequent flyer miles, hotel

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Bij Rocketmiles kun je frequent flyer miles sparen op je hotelboeking. De website werkt eigenlijk hetzelfde als booking.com, aangezien je niet beperkt bent tot een hotelketen. Ook ben je niet beperkt tot een frequent flyer programma. In dit artikel leg ik je uit hoe je Rocketmiles het beste kunt gebruiken.

Hotels boeken

Nadat je gratis een account hebt aangemaakt bij Rocketmiles, kun je zoeken naar hotels. Je voert je bestemming, datums en gewenste loyaliteitsprogramma in en vervolgens zie je allemaal hotels. Naast meerdere frequent flyer programma’s kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld Uber en Amazon Gift Card.

rocketmiles, hotel, frequent flyer miles
Bij Rocketmiles is het mogelijk om punten te verdienen in meerdere programma’s.

Door een beetje met de filters te spelen kun je bijvoorbeeld beter zoeken op prijs en het aantal miles dat je wilt verdienen. Als je eenmaal een mooi hotel gevonden hebt, is het altijd slim om eens de prijzen te checken bij de concurrenten. Hiervoor kun je Skyscanner gebruiken. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk miles krijgen voor de laagste prijs. Je kunt minimaal 500 miles per hotelovernachting krijgen, maar dit kan bijvoorbeeld ook oplopen tot 3.000 of 4.000 miles. Dat hangt af van verschillende factoren.

Als je dus tevreden bent met de miles en de prijs, kun je kiezen wat voor kamer je wilt. Vervolgens krijg je ook nog een optie om meer miles bij te kopen. In sommige gevallen kan dit aantrekkelijk zijn.

rocketmiles, frequent flyer miles, hotel

Mijn ervaring met Rocketmiles

Zelf gebruik ik Rocketmiles als ik ergens geen hotel kan vinden in een loyaliteitsprogramma waar ik status bij heb. Toen ik een paar jaar geleden een hotel zocht in Cancun, kon ik helaas geen Hilton hotels vinden. Bij Rocketmiles vond ik echter een interessante deal waarbij ik 16.000 United Mileage Plus miles kon verdienen.

United Airlines, Star Alliance Gold, Status Challenge, Status Match, Frequent flyer, Lounge toegang, Mexico ervaringen, Air Canada ervaringen
Met mijn weekje Mexico geboekt met Air Canada en Rocketmiles verdiende ik 30.000 miles.

Ook is het mogelijk om een verblijf voor iemand anders te boeken en toch zelf de miles te sparen. Zo heb ik zelf al een aantal keer een hotel geboekt voor vrienden en familie in Nederland en Londen en daarbij heb ik dus zelf de miles gespaard.

Daarnaast kun je jouw miles saldo een boost geven door je hotel bij Rocketmiles te boeken. Stel voor dat je met een retourtje Amsterdam-New York 5.232 Flying Blue miles verdient. Door een hotel in New York te boeken op Rocketmiles verdien je nog eens 10.000 miles. Zo heb je in totaal voor deze trip 15.232 Flying Blue miles verdiend. Tel daarbij nog je miles die je krijgt bij aankopen met American Express en Flying Blue Earn Online en je bent alweer flink op weg voor je volgende award ticket.

Wil jij ook gebruikmaken van Rocketmiles? Maak dan via deze link gratis een account aan en verdien 1.000 bonus miles op je eerste hotel boeking!

Andere sites

Rocketmiles is niet de enige site waar je frequent flyer miles mee kunt verdienen op hotelverblijven. Zowel Pointshound als Kaligo bieden deze optie ook. Het kan handig zijn om de prijzen op deze 3 sites met elkaar te vergelijken. Zelf heb ik de beste ervaring met Rocketmiles. De site geeft nooit foutmeldingen en punten staan al binnen een paar dagen bijgeschreven in je account. Pointshound en Kaligo kunnen interessant zijn voor goedkopere verblijven, omdat het minimum aantal miles dat je kunt verdienen per nacht al start vanaf 100.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *