Drive-inchecken deze zomer weer beschikbaar op Schiphol P32 min leestijd

Ingang van Schiphol Parking P3 (Bron: Schiphol Parking)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Deze zomer is het weer mogelijk om gebruik te maken van Drive-inchecken op P3 van Schiphol Parking. Hierdoor kun je kosteloos je bagage afgeven op P3 Lang Parkeren en hoef je het niet mee te nemen in de shuttlebus naar de terminal op Amsterdam Airport Schiphol.

Drive-inchecken voor KLM, TUI en Transavia

Middels Drive-inchecken kun je jouw bagage afgeven op het parkeerterrein. Bij het afgeven van de bagage ontvang je ook direct je instapkaart. Je hoeft op de luchthaven dan niet meer langs de incheckbalie, maar je kunt direct doorlopen naar de veiligheidscontrole.

Als je parkeert op P3 Lang Parkeren van Schiphol, dan kun je gebruik maken van de Drive-incheck service. Je moet daarnaast vliegen met KLM, TUI of Transavia. Vlieg je met een andere luchtvaartmaatschappij vanaf de luchthaven, dan kun je helaas geen gebruik maken van de Drive-incheck service.

Verdien extra Flying Blue miles met de KLM Package Deals

Je koffer moet minimaal 90 minuten voor vertrek van de vlucht ingecheckt zijn. Het is niet mogelijk om afwijkende bagage of huisdieren af te geven op het parkeerterrein. Dit kan alleen in de terminal. Alle reizigers moeten persoonlijk aanwezig zijn tijdens het inchecken. Voor TUI en Transavia is de service beschikbaar in de ochtend en middag. Voor KLM kun je alleen s’ochtends gebruik maken van Drive-inchecken:

Luchtvaartmaatschappij Drive-inchecken Openingstijden
KLM 7 juli tot 31 augustus 2023 06.00 – 12.00
TUI 7 juli tot 31 augustus 2023 02.00 – 06.00
09.00 – 14.00
Transavia 7 juli tot 31 augustus 2023 02.00 – 06.00
09.00 – 14.00

Het Drive-incheck gebouw is in de buurt van de plek waar de shuttlebus stopt. Je kunt de bagage eventueel al uitladen voordat je de auto parkeert op het parkeerterrein of de garage. Na het parkeren van de auto en het eventueel inchecken van de bagage, kun je de gratis shuttlebus nemen naar de luchthaven. Deze bus vertrekt elke tien minuten.

Drive-inchecken Schiphol P3

Terugkomst & 10% korting op het parkeertarief

Als je terugkomt van je reis moet je de bagage wel zelf ophalen van de bagageband. Deze bagage kun je vervolgens meenemen in de shuttlebus naar de parkeerplaats. Het is helaas niet mogelijk om de bagage af te halen op het parkeerterrein.

Met een ANWB lidmaatschap krijg je ook 10% korting op het parkeertarief. Daarnaast zijn er ook genoeg andere parkeermogelijkheden op en rondom de luchthaven. De Drive-incheckservice is echter alleen beschikbaar op P3 Lang Parkeren.

Wil je de komende periode parkeren op P3 lang parkeren, dan krijg je met een ANWB lidmaatschap Parkeer je liever ergens anders, dan zijn er ook genoeg andere parkeermogelijkheden op en rondom de luchthaven.

Review Schiphol Parking P3

Afbeeldingen ©Schiphol/KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *