Review: Ibis Styles Belfort Centre5 min leestijd

Ibis Styles Belfort Centre

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens een treinreis door de Alpen op een Interrail Pass bracht ik een bezoek aan de Franse stad Belfort waar ik in het Ibis Styles Belfort Centre verbleef. Zoals in veel Franse steden vind je er veel hotels van Accor. Helaas waren er geen Hilton hotels te vinden wat ik wel jammer vond want daar ben ik namelijk Diamond lid. Aangezien ik ook maar voor een korte tijd in Belfort zou verblijven viel mijn oog op het Ibis Styles Belfort Centre. Voor € 69,- kon ik hier een nacht verblijven die ik deels met punten kon betalen. In deze review lees je mijn ervaringen over dit hotel.

Inchecken

Vanaf het station van Belfort is het ongeveer 10 minuten lopen voordat je bij het hotel aankomt. Alhoewel het hotel op de route naar het centrum van de stad ligt lag het gebouw iets meer afgelegen dan ik had gedacht. Maar daardoor ben je ook nog steeds binnen 10 minuten in het centrum. Daarom ben ik goed te spreken over de locatie van het hotel. Als je het hotel nadert is het belangrijk dat je bij de eerstvolgende stoplichten direct rechtsaf gaat. Zo kom je namelijk uit bij de ingang van het gebouw. Het was ongeveer 19:00 toen ik hier binnenliep. De lobby zag er klein maar overzichtelijk uit.

Bij de receptie was het niet druk. Ik werd namelijk direct te woord gestaan waarna ik uitlegde dat ik hier een kamer voor één nacht had geboekt. Nadat ik mijn paspoort overhandigde keek de mevrouw aan de receptie in haar computer waarna ze zag dat ik hier zou overnachten. Even later kreeg ik mijn kamerpasje aangereikt met nog wat gebruikelijke informatie over mijn verblijf. Ik had inclusief ontbijt geboekt en hiervoor zou ik me de volgende ochtend in de zaal naast de receptie kunnen begeven. Mijn kamer bevond zich op de derde verdieping. Terwijl ik door het gebouw wandelde viel me op dat alles er maar eenvoudig bijlag.

In tegenstelling tot alle hotels in de Hilton groep zijn Ibis en Ibis Styles slechts tweesterren-hotels. Alles zag er verder wel netjes uit. En ik hoefde gelukkig niet ver te lopen want mijn kamer bevond zich direct om de hoek.

Op ons YouTube-kanaal vind je ook een video-impressie van de review van het Ibis Styles Belfort Centre. Wist je trouwens dat je op ons YouTube-kanaal nog veel meer reviews, InsideLooks en trip reports kunt bekijken? We posten wekelijks nieuwe video’s, dus volg ons kanaal om geen video te missen!

Standaard Kamer

De Standaard Kamer zag er ook behoorlijk standaard uit. In het midden vond ik een kingsize bed met aan weerszijden twee leeslampjes. Ook vind je aan weerszijden van het bed twee stopcontacten. Wat ook direct opviel was de roodgeverfde wand. Dit terwijl alle andere muren wit van kleur waren.

Ibis Styles Belfort Centre

Ibis Styles Belfort Centre

Het bed kijkt uit op de televisie die behoorlijk klein van formaat bleek te zijn. Wel hangt het apparaat aan de muur wat weer enige ruimte bespaart. Aan de linkerkant van de televisie vind je een kachel terwijl zich aan de rechterkant nog een lamp bevindt. Ook vind je in deze kamer een tafel met één stoel. Ik was hier tijdens het afgelopen Paasweekend en daardoor lag er als welkomstgeschenk ook een paasei op deze tafel.

Ibis Styles Belfort Centre

Ibis Styles Belfort Centre

Naast het bed vind je ook een kast waar ik nog een extra kussen en wat kleerhangertjes aantrof. Deze kleerhangertjes bleken helaas niet heel gebruiksvriendelijk te zijn. Verder vind je hier geen strijkijzer met strijkplank. Mijn kamer bood uitzicht op de straat en een aantal gebouwen.

Ibis Styles Belfort Centre

Dat is zeker niet het slechtste uitzicht aangezien de meeste nadere kamers uitzicht op een gebouw boden. Over de algehele sfeer in de kamer ben ik redelijk te spreken. De rode gordijnen doen de kamer nog wel wat sfeervol aan maar er was helaas geen kunst aan de muur te vinden.

Badkamer

Als je bij binnenkomst direct rechtsaf gaat kom je terecht in de badkamer die eveneens van klein formaat bleek te zijn. Je vind hier een kleine wastafel met toilet, een spiegel, douche en bad. Alles zag er was wat gedateerd uit. Vooral de wastafel bleek ook erg klein te zijn. De spiegel daarentegen was dan wel weer groot. Aan de rechterkant van de spiegel vind je ook nog een haardroger. Verder vind je er plastic bekertjes. Onder de wastafel is er ook nog een prullenbak te vinden.

Ibis Styles Belfort Centre

De sproeier van de douche bleek het helaas niet heel goed te doen. De temperatuur veranderde soms van warm naar koud en dan weer naar warm. Ook was de straal niet bepaald goed. Verder vind je in de badkamer wel voldoende zeep. Ook zijn er genoeg handdoeken beschikbaar.

Ibis Styles Belfort Centre

Ibis Styles Belfort Centre

Ontbijt

Het ontbijt wordt elke ochtend van 6:30 tot 10:00 geserveerd in de zaal naast de receptie. Hiervoor moet je langs de receptie lopen. De ontbijtzaal was sfeervol ingericht tijdens het Paasweekend. Dit was ook te merken aan de producten die werden aangeboden.

Het ontbijt biedt eigenlijk alles wat je normaliter in een Ibis Styles hotel kunt verwachten. Denk hierbij aan broodjes, croissants, verschillende sappen en een koffieautomaat. Ook vind je er verschillende soorten beleg. In dit hotel is er ook ingegaan op de lokale gerechten. Zo vond ik er bijvoorbeeld verschillende soorten kaas die ook uit de lokale omgeving kwamen.

Overige faciliteiten

Voor wat betreft faciliteiten biedt het hotel over eigen parkeergelegenheid. Huisdieren zijn hier toegestaan. Tenslotte zijn er ook rolstoeltoegaokelijke kamers aanwezig in dit hotel. Meer informatie over de faciliteiten kun je vinden op de website van Accor. Aangezien ik geen destijds geen Accor All elitelid meer was kreeg ik geen voordelen. Als elitelid krijg je altijd wel een voucher voor een gratis drankje.

Beeldmateriaal: InsideFlyer – Goffe de Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *