Review: Schiphol Parking P3 Lang Parkeren6 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Op InsideFlyer zijn heel wat reviews te vinden. Van luxe hotels en intercontinentale vluchten tot First Class lounges. Deze keer gooien we het over een andere boeg. We schrijven namelijk over onze ervaringen met Schiphol Parking, daar hebben veel reizigers in Nederland namelijk mee te maken. In deze review lees je dan ook alles over Schiphol Parking P3 Lang Parkeren.

Schiphol Parking opties

Als je vliegreis vanaf Amsterdam Airport Schiphol start dan moet je natuurlijk eerst op de luchthaven zien te komen. Afhankelijk van je woonplaats is het openbaar vervoer zeker een optie. Met NS en NS International komt je vanuit de meeste plaatsen in Nederland en België gemakkelijk op Schiphol. Je stapt uit onder Schiphol Plaza en wandelt met je bagage meteen door naar de Vertrekhal.

Maar er zijn natuurlijk ook genoeg mensen waarvoor het OV geen optie is of gewoon de voorkeur voor de auto hebben. Eerder schreven we al een uitgebreid artikel over alle parkeeropties op en rondom de Amsterdamse luchthaven. Meer daarover lees je hier.

Een van die opties is dus P3 Lang Parkeren. Tijdens een recente trip naar Canada overwoog ik eerst nog een hotel met parkeerplaats. Denk bijvoorbeeld aan het ibis Schiphol Amsterdam Airport. Helaas waren de prijzen op dat moment dermate hoog dat dit geen optie meer was. Bovendien was een overnachting ook niet per se nodig. Ik besloot daarom een reservering te maken bij Schiphol Parking via de website.

In dit artikel zal ik uitleggen hoe het boekingsproces verloopt en welke opties je hebt bij P3 Lang Parkeren. Daar leg ik uit hoe je bij de locatie komt en waar je op moet letten. Tot slot beschrijf ik nog hoe het werkt met de gratis pendelbussen van en naar de luchthaven.

Boekingsproces Schiphol Parking

Het boeken van een parkeerplaats bij Schiphol Parking kan gemakkelijk via de website. Let erop dat er verschillen mogelijkheden zijn. Ik maakte gebruik van P3 Lang Parkeren. Maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld P1 Parkeren of P6 Valet Parking.

Om een reservering te maken geef je op de website van Schiphol Parking aan op welke datum en tijdstip je aankomt op de luchthaven en wanneer je weer naar huis gaat. Klik vervolgens op ‘Bereken mijn tarief’. Je krijgt dan een overzicht te zien van opties met de bijbehorende tarieven. Beschik je over Privium Plus? Klik dan rechtsboven bij het zoekresultaat op ‘Parkeren voor Privium Plus’. Je krijgt dan de Privium Parkeerplaatsen te zien. Als je een keuze hebt gemaakt krijg je nog de mogelijkheid om voor € 5 extra de reservering altijd te kunnen annuleren. Maar in verband met de beperkingen op Schiphol zijn de tarieven tot en met ten minste 30 november 2022 altijd flexibel.

Om af te rekenen klik je op ‘Volgende’ en vul je alle gegevens in. Desgewenst kun je een ‘Mijn Schiphol’ account aanmaken. Na het beantwoorden van de verplichte vragen bij deze stap krijg je nog de vraag om je kenteken in te voeren. Deze wordt gebruikt voor de kentekenherkenning bij inrijden. De laatste stap is de betaling. Het bedrag is te voldoen via iDeal, MasterCard, VISA of American Express.

Uiteindelijk koos ik voor de optie ‘P3 Lang Parkeren Terrein’. Voor 11 dagen parkeren afgelopen oktober betaalde ik € 88,37. Zonder reservering zou dit meer dan € 60 duurder zijn. Ik had geen annuleringsoptie aangekocht. De betaling deed ik met mijn American Express Flying Blue Platinum kaart zodat ik miles kon verdienen op mijn uitgaven.

Zoals gezegd maakte ik de reservering online, maar het is ook mogelijk zonder reservering in te rijden. Mogelijk betaal je dan wel meer dan met revering.

Review Schiphol Parking P3

Locatie Schiphol Parking P3 Lang Parkeren

De parkeerplaats P3 ligt ten noorden van Schiphol. Gebruik het volgende adres voor je navigatiesysteem Holiday Avenue, 1118 ZG Schiphol, Haarlemmermeer. De parkeerplaats staat overigens ook goed aangegeven met bewegwijzering. Als je in de buurt van P3 komt herken je als snel de grote parkeergarage en het gigantische omliggende parkeerterrein. Aan de overkant van de weg is overigens het Justitieel Complex Schiphol (JCS) te vinden. Verder zijn P5 en P40 ook vlakbij, dit zijn echter personeelsparkeerplaatsen. Zie ook onderstaande kaartje van de website van Schiphol.

Review Schiphol Parking P3

Procedure parkeren

In deze review over Schiphol Parking P3 Lang Parkeren beschrijven we ook de procedure op locatie. Als je eenmaal P3 hebt gevonden kun je naar binnen rijden. Ik had geboekt voor het parkeerterrein, maar hier is ook de toegang voor de parkeergarage. Voor het parkeerterrein gebruik je de rechter rijstroken bij de slagboom. Voor de parkeergarage de linker rijstroken. Dit staat duidelijk aangeven, maar let goed op bij het inrijden. Ik zag het diverse keren fout gaan bij andere auto’s.

Review Schiphol Parking P3

Als je eenmaal binnen bent kun je eventueel gebruikmaken van het in- en uitlaadpunt voor bagage, een handige voorziening. Daarna kun je een parkeerplaats zoeken. De verschillende rijen staan aangegeven met een nummer en een icoon. Mogelijk moet je wel een stukje rijden voordat je een vrije plek vindt. Althans, dat was het geval in oktober rondom de herfstvakantie.

Helaas zijn er nog geen laadpalen voor elektrische auto’s op de onoverdekte parkeerplaats. Deze zijn wel te vinden in de P3 parkeergarage (12 plaatsen). Op de buitenparkeerplaats is wel voorzien in extra brede vakken voor mindervaliden. De parkeerplaatsen zijn schoon en er is op sommige plekken cameratoezicht.

Op sommige momenten is het zogenaamde ‘Drive-inchecken’ geopend. TUIfly, Transavia en KLM zijn hierbij aangesloten. Als deze faciliteit is geopend kun je hier al je bagage afgeven en hoef je op Schiphol alleen nog maar door de security en eventueel paspoortcontrole. De check-in op de luchthaven kun je dan overslaan. Drive-inchecken was op het moment van bezoek niet mogelijk.

Review Schiphol Parking P3

Gratis 24/7 pendelbussen

Zodra je geparkeerd hebt kun je met de gratis pendelbussen naar Schiphol. Deze vertrekken elke 10 minuten aan de voorzijde van de overdekte parkeergarage. Houd er rekening mee dat dit nog wel een stukje lopen kan zijn als je achterin parkeert. De bus zet je op het plein voor Schiphol Plaza af.

Bij terugkomst van je reis kun je hier ook weer de bus terug naar P3 pakken. De bussen rijden 24 uur per dag en zijn inbegrepen bij je parkeerticket.

Review Schiphol Parking P3

Kosten Schiphol Parking

Tot slot in deze review over Schiphol Parking P3 nog wat over de kosten. De inrijtarieven zijn een stuk duurder dan wanneer je vooraf reserveert. Ik zou dat dan ook altijd aanraden. Wil je toch zonder reservering gebruikmaken van P3 Pang Parkeren dan betaal je € 44 voor de eerste 24 uur en voor de volgende 24 uur betaal je € 75. Daarna zijn de kosten € 8,50 per dag. Voor de parkeergarage zijn de inrijkosten hetzelfde, met uitzondering van de tweede 24 uur, die kost namelijk € 80. Met online reserveren bespaar je dus gemakkelijk. In mijn geval zo’n € 60, want ik betaalde ongeveer € 7,50 per dag, wat ik een acceptabel tarief vind.

Bron afbeeldingen: InsideFlyer, tenzij anders aangegeven
Bron omslagfoto: Schiphol

Reacties

  1. michiel1 zegt

    Nog meer besparen? : Als ANWB-lid krijg je 12,5% ledenvoordeel op Schiphol P3 Lang Parkeren en op Schiphol P6 Valet Parking. Dit reserveer je via ANWB.nl.

  2. Gert zegt

    Nog een tip: vul voor tijdstip uitrijden gewoon 23:55 in bij het online reserveren.
    Dit is even duur als bijvoorbeeld 14:00 (stel dat dit je geplande uitrijtijd zou zijn), maar hiermee heb je nog wat extra gratis tijd mocht je vlucht vertraagd zijn.
    Als je dit niet doet en je vlucht is vertraagd moet je nog een extra dag parkeren afrekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *