Deze nieuwe luxe Marriott hotels kunnen we in 2022 verwachten4 min leestijd

marriott

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerder deze maand schreven we over de nieuwe Hilton hotels die wereldwijd geopend worden. Natuurlijk kan een overzicht van Marriott dan niet achterblijven. Ook deze Amerikaanse mega hotelketen investeert in een groot aantal nieuwe hotels. In dit artikel een overzicht van meer dan 30 nieuwe luxe Marriott hotels we in 2022 kunnen verwachten.

Uitbreiding

Net als bij Hilton vallen er onder de paraplu van Marriott heel wat verschillende merken. Denk bijvoorbeeld aan The Ritz-Carlton, Sheraton St. Regis, W Hotel en natuurlijk The Luxury Collection. Maar ook merken als The Westin, Moxy, JW Marriott, Design Hotels en Renaissance Hotels horen erbij. Marriott heeft inmiddels meer dan 7.900 hotels in 138 landen, maar vindt dat blijkbaar nog niet genoeg.

De 30 nieuwe hotels behoren tot zes Marriott merken die onder de ‘luxury’ categorie vallen. Het gaat om Edition, The Ritz-Carlton, The Luxury Collection, St Regis, W Hotels en JW Marriott. De hotel openings van de andere categorieën zijn dus niet meegenomen in dit overzicht. Helaas staan er geen nieuwe Nederlandse hotels van Marriott in de lijst zoals dat wel het geval is bij Hilton. Maar er is genoeg te vinden in de rest van Europa en daarbuiten.

Naast Marriott en Hilton zijn er overigens meer hotelketens met grootste plannen voor uitbreiding. Zo openende Accor eerder al diverse nieuwe hotels in Europa. Maar ook IHG zit niet stil.

Europa, Midden-Oosten en Afrika

In Europa kunnen we in 2022 zeker negen nieuwe luxe hotels onder de Marriott paraplu verwachten. Zo komt in Belgrado komt een nieuw luxe St. Regis hotel waar gasten een hoog niveau service en ‘avant-garde style’ kunnen verwachten. In de Portugese Algarve komt een W Hotel. En zowel Moskou als Napels kunnen zich opmaken voor een nieuwe vestiging van het iconische The Ritz-Carlton. Madrid en Rome krijgen ieder een Edition hotel. En in het Georgische Tbilisi komt een hotel van The Luxury Collection. In Spanje opent ook een hotel van laatstgenoemde merk. Dit hotel komt in de vermaarde wijk Chamberí. Het hotel bestaat uit drie gebouwen, omgeven door een prachtige tuin. Het interieur van het hotel moet gasten doen denken aan de hoogtijdagen van de Spaanse geschiedenis. Het hotel beschikt over een eigen binnenzwembad en er zijn plannen om een spa en uitgebreide fitnessfaciliteiten toe te voegen in de zomer volgend jaar. Tot slot opent er nog een JW Marriott in de Turkse stad Istanbul.

Het het Midden-Oosten kunnen we zeker vier nieuwe luxe hotels verwachten. St. Regis opende dit jaar nog nieuwe hotels in Cairo en Dubai. Maar volgend jaar komt daar een vestiging bij in Qatar, genaamd The St. Regis Marsa Arabia Island. En Doha mag een nieuw Edition hotel verwelkomen. Verder openen er in Dubai een W Hotel en in Cairo een vestiging van JW Marriott.

Santo Mauro, a Luxury Collection Hotel, Madrid (Bron: Marriott)
Santo Mauro, a Luxury Collection Hotel, Madrid (Bron: Marriott)

Noord- en Zuid-Amerika

Dit jaar openden er in Noord- en Zuid-Amerika al diverse nieuwe luxe hotels. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij, er komen namelijk vijf hotels bij. Zo komen er zowel in Paradise Valley als in New York City nieuwe Ritz-Carlton hotels. Laatstgenoemde komt in de hippe wijk NoMad en moet een prachtig uitzicht over de stad bieden. St. Regis opent in Chicago ook een nieuw hotel. Het gebouw is ontworpen door Jeanne Gang en is nu al een icoon in de skyline van de stad. Tampa krijgt een eigen Edition hotel en het Canadese Toronto kan volgend jaar een nieuw W Hotel verwachten.

Het St. Regis hotel in San Francisco ondergaat momenteel een flinke renovatie. Het is dan geen nieuw hotel, maar de vestiging krijgt wel een volledige nieuwe ‘look and feel’.

In Zuid-Amerika zit men ook niet stil. Dit jaar opende al een Ritz-Carlton hotel in Mexico Stad, maar daar komen komen verschillende merken bij. Zo kan het land nieuwe hotels van The Luxury Collection en JW Marriott verwachten. Ook opent er een Edition hotel in het Mexicaanse Kanai. St. Regis opent ook een nieuw resort in Riviera Maya, tevens in Mexico. Het resort moet prachtige vergezichten op de oceaan bieden.

Elk zichzelf respecterend hotelmerk heeft natuurlijk ook een vestiging op de Kaaiman Eilanden. The Ritz-Carlton renoveert op het moment het Grand Cayman hotel, dat deze maand nog haar deuren zal heropenen. Tot slot komt er nog een Luxury Collection hotel in de Dominicaanse Republiek.

The Ritz-Carlton heropent hotel Grand Cayman nog deze maand na een grondige renovatie (Bron: Marriott)
The Ritz-Carlton heropent hotel Grand Cayman nog deze maand na een grondige renovatie (Bron: Marriott)

Azië en Australië

Ook Azië is natuurlijk booming business als het om luxe hotels gaat. Zo opent het Ritz-Carlton Reserve haar zesde hotel in de historische Chinese vallei van Jiuzhaigou. Ook komt er een JW Marriott hotel op het eiland Jeju.

In India komt een hotel van The Luxury Collection, alhoewel niet bekend is gemaakt op welke plek. De hippe wijk Ginza in Tokyo krijgt een nieuw Edition hotel. Tot slot mag Australië een hotel van The Ritz-Carlton in Melbourne en een W Hotel in Sydney verwachten.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *