Delta en LATAM sluiten joint venture overeenkomst1 min leestijd

samenwerking delta latam

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Delta Air Lines en LATAM hebben een joint venture overeenkomst met elkaar gesloten. Hierdoor ontstaat een nauwere samenwerking tussen beide maatschappijen op vluchten tussen Noord- en Zuid-Amerika. Delta nam vorig jaar 20% van de aandelen van LATAM in handen waarna de twee maatschappijen geleidelijk aan nauwer gingen samenwerken. Zo bouwde de Zuid-Amerikaanse maatschappij de banden met American Airlines geleidelijk af en stapte LATAM op 1 mei uit de Oneworld alliantie. Eerder dit jaar werd er al nauwer samengewerkt met Delta op het gebied van codeshare vluchten.

Welke Fifth Freedom Flights vliegt LATAM?
LATAM heeft nu de oneworld alliantie verlaten en heeft een joint venture overeenkomst gesloten met Delta.

Joint venture Delta en LATAM

Met de joint venture willen de twee maatschappijen nauwer gaan samenwerken om zo meer reisopties aan te bieden. Zo staan beide maatschappijen sterk om de concurrentiestrijd aan te gaan met andere maatschappijen. Op twee belangrijke hubs New York-JFK en São Paulo-Guarulhos verhuisden zowel Delta als LATAM van terminal om zo betere overstapmogelijkheden te bieden.

Een paar weken geleden ontstond de mogelijkheid al om SkyMiles te verdienen op vluchten met LATAM. Vanaf juni zouden LATAM elite en business class passagiers ook terecht kunnen in SkyClubs. Omgekeerd kunnen Delta elite en business class passagiers gebruikmaken van LATAM lounges.

Review: Delta Sky Club Lounge Los Angeles Terminal 3 Mezzanine Level
Vanaf juni hebben LATAM elite en business class passagiers toegang to Sky Clubs.

Achter de schermen van de reizigers houdt een joint venture veel meer in. Beide maatschappijen delen namelijk in de kosten en opbrengsten. Naast de joint venture met LATAM onderhoudt Delta Air Lines ook een joint venture met Virgin Atlantic en Air France-KLM.

Uitgelichte afbeelding: eturbonews.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *