Delta Air Lines start codeshare met LATAM

Welke Fifth Freedom Flights vliegt LATAM?

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Delta Air Lines en LATAM willen al vanaf begin 2020 starten met codeshare vluchten. Dat maakten de maatschappijen deze week bekend. Vanaf januari 2020 zullen American Airlines en LATAM definitief stoppen met codeshare vluchten. Eerder dit jaar maakte Delta al bekend een groot belang te nemen in LATAM. De Zuid-Amerikaanse maatschappij stapt vanaf volgend jaar ook uit de Oneworld alliantie.

LATAM Boeing 777-300ER (Bron: LATAM)

In eerste instantie worden er codeshare vluchten uitgevoerd tussen de Verenigde Staten, Colombia, Ecuador en Peru. Dat hangt ook af van goedkeuring die de maatschappijen moeten krijgen van die landen. Zo krijgen passagiers die een vlucht boeken via LATAM toegang tot 74 bestemmingen in de Verenigde Staten. Omgekeerd krijgen passagiers van Delta Air Lines toegang tot 51 bestemmingen in Zuid-Amerika. In een later stadium wil Delta ook codeshare vluchten gaan aanbieden vanuit Argentinië, Chili en Brazilië om zo hun markt in Zuid-Amerika verder uit te breiden.

Frequent flyer programma’s

Verder zullen de maatschappijen gaan samenwerken om de frequent flyer programma’s op elkaar af te steppen. Zo kunnen elite passagiers van het loyaliteitsprogramma LATAM Pass ook lounge toegang krijgen wanneer zij met Delta Air Lines reizen en omgekeerd. Wat er precies gaat veranderen binnen de frequent flyer programma’s is vooralsnog onbekend. Zelf verwacht ik wel dat LATAM, net als KLM, Virgin, AeroMexico en Korean Air in de categorie 1 van het loyaliteitsprogramma SkyMiles komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *