Verdien nu SkyMiles op vluchten met LATAM2 min leestijd

Aandelen LATAM defintief in handen van Delta

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Delta en LATAM werken nu nauwer samen op het gebied van frequent flyer programma’s. Zo kun je sinds 1 april SkyMiles verdien op vluchten met LATAM. Zoals velen van jullie weten kocht Delta in september 2019 20% van de aandelen van LATAM. Dit houdt ook in dat de maatschappijen geleidelijk aan nauwer gaan samenwerken. Eerder dit jaar bouwde de Zuid Amerikaanse maatschappij al de banden met American Airlines af om zo codeshare vluchten met Delta uit te kunnen voeren. Op 1 mei stapt LATAM definitief uit Oneworld waarna de maatschappij nog nauwer kan samenwerken met Delta.

Verdienen van miles

Sinds 1 april is het mogelijk om SkyMiles te verdienen op vluchten van LATAM. Zoals je in de tabel kunt zien, verdien je evenveel miles als op vluchten met AeroMexico, Air France, KLM en Korean Air bijvoorbeeld. Delta werkt namelijk nauw samen met LATAM.

Delta, LATAM, tabel

Ook zou het nu mogelijk moeten zijn om LATAM awardvluchten te boeken met SkyMiles. De site van SkyMiles laat echter nog geen award space zien, dus je zou naar het SkyMiles call center moeten bellen mocht je een award vlucht willen boeken. Hier wordt dus nog aangewerkt.

Elitestatus voordelen komen later

Alhoewel het nu mogelijk is om miles te verdienen, is het nog maar even wachten tot statusleden ook kunnen genieten van alle elitevoordelen. Onder elitevoordelen wordt verstaan priority check in, loungetoegang en prioriteit bij het instappen. Delta en LATAM laten weten dat hier momenteel aan gewerkt wordt en dat we dit later in 2020 kunnen verwachten.

Review: Delta Sky Club Lounge Los Angeles Terminal 3 Mezzanine Level
Nog dit jaar kunnen SkyMiles eliteleden loungetoegang krijgen op vluchten met LATAM.

Uitbreiding codeshare vluchten

Eerder dit jaar werd al gestart met codeshare vluchten. Eerst werd begonnen met de Colombiaanse en Ecuadoriaanse tak van LATAM waarna de Peruaanse tak volgde. De volgende stap is de Braziliaanse tak, maar dit moet eerst nog worden goedgekeurd door de Braziliaanse regering. Zo krijgen Delta passagiers toegang tot 37 LATAM vluchten in Brazilië. Omgekeerd krijgen LATAM passagiers toegang tot 65 bestemmingen in de Verenigde Staten.

Review - Delta Economy Seattle – Parijs Boeing 777-200
Langzamerhand werken Delta en LATAM steeds nauwer samen met codeshare vluchten.

Conclusie

De samenwerkingen tussen LATAM en Delta vorderen. Sinds 1 april is het mogelijk om SkyMiles te verdienen op vluchten van LATAM. Het blijft echter jammer dat LATAM definitief uit de Oneworld alliantie stapt. Nu is het dus afwachten hoe de verdere samenwerking verloopt. We houden jullie op de hoogte wanneer de elitestatus voordelen van kracht zullen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *