Crew Transavia krijgt er een opmerkelijke taak bij2 min leestijd

Zit jij straks in de Cockpit van een van de toestellen van Transavia? (Bron: Transavia)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Dat airlines niet stilzitten tijdens de pandemie is duidelijk. Men probeert er het beste van te maken en elke mogelijkheid tot het genereren van inkomsten wordt aangepakt. Ook Transavia vliegt gewoon door, zij het naar een zeer beperkt aantal bestemmingen, veel werk ligt er op het moment dus niet. De Nederlandse low cost carrier heeft er vanaf deze maand echter een opmerkelijke taak bijgekregen.

Meer vaccinaties = meer kans op reizen

Dat moet Transavia ook gedacht hebben bij opstarten van de hulp aan de GGD’s. Medewerkers van Transavia, waaronder flight crew, gaan namelijk de Nederlandse GGD’s meehelpen met de vaccinatie campagne. De prijsstunter zegt er zelf ook baat bij te hebben dat er snel en veel gevaccineerd wordt. Hoe meer mensen een vaccinatie op zak hebben, hoe meer kans er is dat reizen straks op enige manier weer mogelijk zal zijn.

Verspreid over 25 locatie in Nederland zullen teams van de airline aan de slag gaan. Bijvoorbeeld als host of administratief medewerk(st)er. Het gaat vooralsnog om de maanden april en mei.

Petra de Ruiter, operationeel directeur bij Transavia zegt hierover het volgende:

“Wij dragen graag bij aan het vaccineren zodat we samen het coronavirus sneller onder controle kunnen krijgen.  Veel van onze mensen zijn al lang thuis en verlangen ernaar weer te doen wat zij het liefste willen; vliegen. Deze week zijn we gestart met de interne uitvraag en we verwachten dat veel medewerkers hieraan mee willen doen. Immers, hoe sneller men gevaccineerd is, hoe sneller Nederland ‘open’ mag en de reisbranche en vele andere sectoren weer kunnen opstarten.” 

Transavia gaat de GGD’s helpen bij de vaccinatie strategie (Bron: Transavia)
Transavia gaat de GGD’s helpen bij de vaccinatie strategie (Bron: Transavia)

‘Code Groen’

Dat Transavia snel weer aan de slag wil is duidelijk. Al in januari bereidde de maatschappij zich voor op ‘Code Groen’. Hiermee verwijst de airline naar het moment dat reizen naar andere landen weer zonder beperkingen kan.

Op dit moment is het netwerk van de carrier nog maar zeer beperkt. Logisch, want Transavia is afhankelijk van leisure reizigers en die markt is volledig ingestort. Vorige maand maakte Transavia nog bekend in samenwerking met onder andere Sunweb een testreis naar Rhodos te organiseren. De bevindingen van deze reis zouden meer duidelijkheid kunnen geven over hoe veilig en verantwoord reizen er in de toekomst uit zal zien. Een vooruitzicht waar menigeen naar uitkijkt. Maar voordat het eindelijk zo ver is moeten er nog heel wat prikken gezet worden.

Transavia gaat de GGD’s helpen bij de vaccinatie strategie (Bron: Transavia)
Transavia onder andere bij de GGD Kennemerland helpen met vaccineren (Bron: Transavia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *