Transavia breidt zich voor op ‘Code Groen’

Boeing 737 toestellen van Transavia op de luchthaven (Bron: Transavia)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met alle reisbeperkingen die momenteel van kracht zijn verlangen velen weer naar een mooie reis. Transavia ondervroeg ruim 1.000 Nederlanders over hun reiswensen. Daaruit blijkt verrassend genoeg dat sommige maatregelen wellicht ook in de toekomst nog gewaardeerd zullen worden. In ieder geval breidt Transavia zich alvast voor op de stedentrip en strandvakantie, waar Nederlanders zo naar verlangen.

‘Reishonger’

Nederlanders kunnen bijvoorbeeld de 1,5 meter maatregel en het achterwegen laten van handenschudden in bepaalde gevallen best waarden. Maar het verlengen om weer op reis te gaan is groot. Dit blijkt uit een onderzoek van Transavia en Dynata.

De Nederlandse low cost carrier concludeert naar aanmelding van het onderzoek dat het ‘het knuffelen en omhelzen van geliefden’ het allerbelangrijkst is voor de meeste mensen. Daarnaast is het weer zien van familie en vrienden en het reizen naar het buitenland heel populair. 14% van de geënquêteerden wil zelfs direct naar het buitenland op vakantie. Die groep vindt dat zelfs belangrijker dat het zien van hun geliefden.

Meer dan 40% van de ondervraagden zegt een reis in te willen halen. En vindt dat ook belangrijker dan bijvoorbeeld uit eten gaan of stappen. Die groep bevat voornamelijk jongeren en hoger opgeleiden. Transavia verwacht dan ook dat het aantal boekingen in de eerste helft van 2021 weer wat toe zullen nemen.

Code Groen

De reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken waren nog nooit zo actueel. En de kleurcodes zijn inmiddels ook voor iedereen duidelijk. Momenteel is alleen Nederland zelf nog groen. De rest van de landen is oranje of zelfs rood. Dat betekent dat alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan (rekening houdend met alle maatregelen in het land van bestemming) of dat reizen zelfs helemaal wordt afgeraden. In dat laatste geval ben je ook niet volledig verzekerd.

Kleurcodes en actuele reisadviezen (Bron: website Nederland Wereldwijd)
Kleurcodes en actuele reisadviezen (Bron: website Nederland Wereldwijd)

In het geval van Code groen zijn er geen gezondheids- of veiligheidsrisico’s. En dat is juist waar Nederlanders weer naar uitkijken.

Strandvakantie of stedentrip

Als het allemaal weer mag dan zijn de strandvakantie en stedentrip favoriet. Het grootste deel van de ondervraagden overweegt een reis op het moment niet. Zeker als de gezondheid in het geding is. Voor veel mensen neemt de bereidheid om te reizen toe wanneer vliegvelden, airlines en hotels de juiste voorzorgsmaatregelen nemen.

Marcel de Nooijer, CEO van Transavia, zegt het volgende over het onderzoek:

‘Dit zijn mooie inzichten die de reisbranche laten zien dat de Nederlanders graag weer op reis willen zodra dit weer kan’,

‘Hoewel de situatie nu niet rooskleurig is, hebben we er vertrouwen in dat de vraag naar reizen weer gaat toenemen in 2021. De komst van het vaccin, het uitgebreid testen en alle maatregelen die wij en onze partners in de reisbranche al nemen, bieden perspectief. We zien het aantal boekingen voor het voorjaar en de zomer ook toenemen. Juist in deze periode bereiden wij ons voor om straks weer snel te kunnen opschalen om passagiers naar mooie bestemmingen te kunnen brengen. Waarbij als vanzelfsprekend veilig- en verantwoord reizen prioriteit nummer 1 is.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *