Transavia en Sunweb organiseren ‘testreis’ naar Rhodos

Transavia neemt vrijgekomen slots Ryanair op Eindhoven Airport in

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Alhoewel nagenoeg alle Coronamaatregelen onveranderd blijven wil de Nederlandse overheid toch kijken wat er in de toekomst mogelijk is qua vakanties. Daarom gaan Transavia en Sunweb in samenwerking met de Rijksoverheid een ‘testreis’ naar Rhodos organiseren. Het doel van de reis is om te kijken onder welke voorwaarden een veilige en verantwoorde vakantie in het buitenland mogelijk is. De eerste vlucht moet al 12 april vertrekken.

Transavia, Sunweb en ANVR

Ook brancheorganisatie ANVR is aangesloten bij de testvakantie. De vakantie bestaat uit een achtdaagse all-inclusive pakketreis naar Rhodos, uitgevoerd door Sunweb en Transavia. Volgens Frank van Oostdam, directeur ANVR, staan Nederlanders te trappelen om weer in het buitenland op vakantie te gaan. Hij stelt dat dit echter wel ‘veilig en Coronaproof’ moet gebeuren.

Op 12 april vertrekt Transavia met de Boeing 737 naar Rhodos. Momenteel vliegt Transavia vanuit Schiphol niet op Rhodos. Pas eind mei start de dienstregeling naar het eiland met drie vluchten per week. Het gaat om twee middagvluchten en een vroege ochtendvlucht. Vanuit Eindhoven starten de vluchten naar Rhodos ook pas eind mei. Het gaat dan echter om slechts twee vluchten per week. Dit zijn beiden ochtendvluchten.

Hotel Mitsis Grand Beach

Het is de bedoeling dat vijf sterren Hotel Mitsis Grand Beach exclusief opengesteld wordt voor Transavia reizigers. Andere gasten zijn niet welkom. Het is voor gasten niet toegestaan het resort te verlaten tijdens de vakantie. Om zeker te zijn dat niemand het Coronavirus bij zich draagt is er voorafgaand aan de vakantie een verplichte Coronatest. Voor vertrek zal nogmaals een test volgen. Belangrijke voorwaarde is dat vakantiegangers bij thuiskomst tien dagen in quarantaine te gaan, waarbij op dag vijf een nieuwe test wordt afgenomen.

Entree van Hotel Mitsis Grand Beach te Rhodos (Bron: Hotel Mitsis Grand Beach)
Entree van Hotel Mitsis Grand Beach te Rhodos (Bron: Hotel Mitsis Grand Beach)

Aanmelden

Aanmelden voor deze reis is mogelijk via Sunweb. Op basis van de aanmeldingen selecteert Sunweb handmatig de 189 vakantiegangers. Zij moeten voldoen aan de door de overheid gestelde eisen. Er wordt bijvoorbeeld geselecteerd op diverse leeftijdsgroepen tussen de 18 en 70 jaar. De geselecteerde reizigers krijgen telefonische bevestiging. Of de reis daadwerkelijk doorgaat is overigens nog afhankelijk van de geldende inreisbeperkingen op Rhodos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *