Zo gaat de zomer er bij Air France uitzien

Airbus A321 van Air France op de luchthaven (Bron: Air France)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Normaliter is de zomerdienstregeling van airlines al ver van tevoren bekend. Maar door de uitzonderlijke situatie waarin we leven krijgt het zomeraanbod een flinke herziening, vergelijkbaar met de vakantieplannen van menig reiziger. Steeds meer maatschappijen maken hun bestemmingen voor de zomervakantie bekend. Zo ook Air France. De Franse nationale airline richt zich logischerwijs met name op Europa.

Voorzichtig herstel

Het zomeraanbod omvat uiteraard de te verwachten zomerroutes, maar ook een groot aantal nieuwe bestemmingen. Daarmee probeert Air France in te spelen op een voorzichtig herstel van de luchtvaart, dat rond de zomer wordt verwacht. Het herstel zal eerst bij de leisure bestemmingen inzetten, maar dat heeft ook met de timing in de zomer te maken waarschijnlijk. De verwachting is dat een herstel van de zakelijke mark zeker nog op zich laat wachten.

Air France gaat in totaal 80 zomerroutes aanbieden, waarvan 22 nieuwe verbindingen. De bestemmingen liggen in Frankrijk, Europa en Noord-Afrika en zijn te bereiken vanuit Parijs (CDG en ORY). Deze routes komen bovenop het huidige netwerk. Voor reizigers vanuit Nederland en België die gebruik willen maken van het netwerk van Air France zal dan een treinrit of extra vlucht naar de genoemde luchthavens benodigd zijn.   

Frankrijk, Europa en Noord-Afrika

In Frankrijk zal Air France acht nieuwe routes aanbieden in de zomerdienstregeling. In totaal gaat het om 41 bestemmingen. Vanuit Parijs (CDG) vlieg je in de zomer bijvoorbeeld naar Ajaccio, Bastia, Calvi en Figari. Vanuit Perpignan vlieg je naar Brest, Straatsburg en Nantes. Tot slot, vanuit Biarritz kun je nu ook naar Caen. Deze routes starten allemaal in juni.

Air France biedt 39 medium-haul bestemmingen in de zomer. Daarvan zijn er dit jaar veertien ‘nieuwe’ luchthavens. Vanuit Parijs (CDG) vlieg je naar Tanger en Agadir in Marokko. Of naar Monastir in Tunesië. Valletta op Malta, Las Palmas op de Spaanse Canarische Eilanden en de Griekse eilanden Corfu en Rhodos zijn ook nog mogelijkheden. Vanuit Parijs (ORY) vlieg je ook naar het Italiaanse Bari, Ibiza in Spanje en Algiers in Algerije. Dit jaar vlieg je vanuit Marseille (MRS) ook naar Catania in Italië en het Griekse eiland Corfu. Tot slot kun je deze zomer vanuit Nice ook naar Londen en Tunis vliegen. Deze routes starten in juni en juli.

Airbus A319 van Air France op de luchthaven van Parijs (CDG) (Bron: Air France)
Airbus A319 van Air France op de luchthaven van Parijs (CDG) (Bron: Air France)

Long-haul

Het long-haul netwerk van Air France is nog niet bekend. De airline zegt snel met een aankondiging van de long-haul bestemmingen te komen. Het digitaal gezondheidspaspoort zal hier zeker een belangrijke rol in gaan spelen.

De genoemde bestemmingen zijn allemaal te boeken op de website van Air France. Uiteraard kan de dienstregeling wijziging op het moment dat er aanvullende restricties worden afgekondigd. Het kan natuurlijk ook dat er juist meer mogelijk zal zijn. Dat is nog afwachten.

Evenals vele concurrenten heeft Air France momenteel een flexibel boekingsbeleid. Indien de reis onverhoopt niet door kan gaan, om welke reden ook, is het mogelijk om  kosteloos te wijzigen of zelfs te annuleren. Bij het wijzigen van een vlucht kan er sprake zijn van een (fors) tariefsverschil. De boekingsvoorwaarden kunnen veranderen, check daarom voor het boeken altijd de laatste informatie op de website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *