British Airways haalt Airbus A380 van stal3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Grote jumbojets worden steeds meer in gebruik genomen, nadat ze eerder aan de kant werden gezet door het uitbreken van het coronavirus. Eerder kondigde Emirates aan dat ze weer naar Amsterdam gaan vliegen met de A380 vanuit Dubai. Lufthansa heeft in juli al aangekondigd weer met de Boeing 747 te gaan vliegen. Met de aangekondigde opening van de Verenigde Staten en meer mogelijkheden om te reizen voor British Airways, halen zij de Airbus A380 ook van stal. 

Airbus A380

Snel na de wereldwijde uitbraak van het coronavirus eind maart 2020, viel de luchtvaart stil. Al gauw werd besloten dat grote jumbojets, de Boeing 747 en Airbus A380, niet meer ingezet zouden worden. Verschillende maatschappijen kozen er zelfs voor deze uit te faseren. KLM faseerde in rap tempo haar geliefde Boeing 747 uit en ook Air France nam afscheid van de iconische A380. KLM sluit hoofdstuk passagier Boeing 747 definitief

Maar niet elke maatschappij nam voorgoed afscheid van de 747 of A380. Verschillende maatschappijen hoopte op een goede toekomst. Zo parkeerde onder andere Qantas, Singapore Airlines, Lufthansa en British Airways hun jumbo’s verspreid over de wereld, om in de toekomst mogelijk weer in te zetten.

Openen grenzen

Is het zover dat de grenzen weer massaal open gaan? De tijd zal het uitwijzen, maar steeds meer landen lijken de teugels wat te laten vieren. Zo kondigde Nieuw-Zeeland en Australië versoepelingen aan, is Canada ook weer open voor gevaccineerde reizigers en zal de Verenigde Staten binnenkort ook nieuwe regels invoeren.

Mede door de versoepelingen van de Verenigde Staten heeft British Airways besloten de Airbus A380 weer van stal te halen. Gevaccineerde reizigers uit het Britse koninkrijk zijn vanaf november weer welkom in de Verenigde Staten. En dat is goed nieuws voor de maatschappij die enorm te leiden heeft gehad onder alle restricties.

Inzet jumbojet

British Airways kondigt de grootste wijziging in bestemmingen en hoeveelheid vluchten aan sinds maart 2020. Zo zullen vanaf november vier A380 toestellen door British Airways ingezet worden om onder andere naar bestemmingen in de Verenigde Staten te vliegen. In eerste instantie betreft het hier vluchten naar Los Angeles en Miami. In de Verenigde Arabische Emiraten wordt Dubai met de British Airways A380 worden aangevlogen. British Airways A380 AviosDeze winter zal vanuit het Verenigd Koninkrijk naar 23 bestemmingen in de VS worden gevlogen (onder voorbehoud). Ook wil British Airways tweemaal dagelijks naar Boston, Chicago, Los Angeles, San Francisco, Washington, Miami,  Toronto vliegen. Dagelijks vliegen ze eenmaal naar Philadelphia, Phoenix, Seattle, Atlanta, Denver, Houston en Vancouver

Europa

Ook dichterbij voegt de maatschappij bestemmingen toe. Vanaf half oktober kun je naar Marrakesh, Dalaman en Antalya vliegen. In de winter (vanaf december) kun je met British Airways naar Salzburg, Grenoble en Innsbruck.

De frequentie naar grote Europese steden zal verder toenemen. Zo zal er per week 48 keer naar Amsterdam worden gevlogen, 21 keer per week naar Berlijn, Parijs en Rome, 35 keer naar Dublin en 33 keer naar Geneve.

Zeker niet onbelangrijk is de heropening van de lounges wereldwijd. In september opende de Concorde lounges in Londen en New York al. Deze week zullen naar alle waarschijnlijkheid de lounges is Chicago, Houston, San Francisco en Washington weer open gaan.

British Airways opent nieuwe Club Lounge op vliegveld San Francisco
Club Lounge op vliegveld San Francisco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *